Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ν Α Υ Α Γ Ι Ο !!!

Με διαφωνίες και εντάσεις φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το EWG που συνεδρίαζε χθές για την εκτίμηση της εξέλιξης του ελληνικού προγράμματος. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διάσταση απόψεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Καμία συμφωνία για επιστροφή του Κουαρτέτου στην Αθήνα. Ενδεικτικό της ασυμφωνίας είναι ότι οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για συζητήσεις σε υψηλότερο επίπεδο προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. Ανησυχητική για τα όσα συνέβησαν είναι και η πληροφορία ότι στη συζήτηση σήμερα παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος ως γνωστών έχει προτείνει μεταρρυθμίσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το 2015 έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% και ύφεση 2%.
«Οι εκτιμήσεις αυτές είναι εντελώς αυθαίρετες και υποκρύπτουν σκοπιμότητα» αντιτείνει διακεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας και προσθέτει ότι η Αθήνα θα προσπαθήσει να πιέσει το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Ο ίδιος επισημαίνει ότι κυβέρνηση και Κομισιόν συμφωνούν για την επίτευξη πλεονάσματος 0,2% το 2015 με οριακή ύφεση.
Οι εξελίξεις αυτές αναβάλλουν για μια ακόμη φορά την επίσκεψη του Κουαρτέτου στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος. Το επόμενο κλεισμένο ραντεβού «σε υψηλότερο επίπεδο» είναι το Eurogroup της 7ης Μαρτίου.                                                             
ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: