Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΕΝΤΕΤΑΣ....ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !!!

Είναι απλώς το… σίκουελ μιας προσωπικής πολιτικής βεντέτας ή το επόμενο ταραχώδες κεφάλαιο μιας – βαριά ζαλισμένης – κεντροαριστεράς;
Το βέβαιο είναι ότι η μάχη Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου αναβιώνει. Εγγράφει ήδη θερμό παρασκήνιο και βάζει υποθήκες για θερμές διεργασίες, κατ΄αρχάς, στο ΠΑΣΟΚ.

Αφετηρία αυτής της αναβίωσης αποτελεί η σαφής πρόθεση του πρώην.....''πρωθυπουργού'' να επανενεργοποιηθεί, σε ρόλο ασαφή μεν ακόμη αλλά στον – απολύτως σαφή – χώρο εντός και πέριξ του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς. Οι πληροφορίες φέρουν τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά σφόδρα ενοχλημένο από τις κινήσεις Παπανδρέου, για τον οποίον θεωρεί ότι επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τις προσπάθειες διεύρυνσης και ανασύνταξης της κεντροαριστεράς για να ανακτήσει προσωπικό πολιτικό ρόλο «μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εισόδου στη Βουλή και μια αποτυχημένη προσπάθεια ακόμη και να κατέβει στις εκλογές», όπως υπενθυμίζουν δηκτικά «βενιζελικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επανειλημμένα διαμηνύσει στην Φώφη Γεννηματά πως η όποια σκέψη για επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να συζητηθεί μόνον σε «ρόλο απλού στρατιώτη». Κι αυτό, υπό προϋποθέσεις. Σ’ αυτή την τακτική και σ’ αυτή τη γραμμή αναμένεται να κινηθούν και οι επόμενες πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου. Ο οποίος δεν έχει κανέναν λόγο να μην υποδαυλίσει την αμηχανία και τα προβλήματα που προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ το «κεφάλαιο Βενιζέλου», στέλνοντας παράλληλα μηνύματα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: