Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΡΑ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ. ΒΡΕΘΗΚΕ Η....ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ !!!

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες στην πόλη  μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις λιακάδες και τους ασθενείς νοτιάδες από την Κυριακή έως και το μεσημέρι της Κ. Δευτέρας, ενώ από την Κυριακή το απόγευμα έως τουλάχιστον και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας την σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και ασθενείς βοριάδες.
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι θα ήταν λάθος η απόφαση της δημοτικής αρχής να αναβάλει την προγραμματισμένη γι απόψε μεγάλη παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που....''αναμένοντο'' στην περιοχή.
Ο τοπικός σύλλογος καταστηματαρχών εστίασης δήλωσε πως θα ήταν λάθος να αναβληθεί η μεγάλη παρέλαση μιας και πολύς κόσμος έχει ήδη πληροφορηθεί πως η καύση του καρναβάλου θα γινόταν αυτή την Κυριακή και αναλόγως είχαν κανονιστεί σε πολλά μαγαζιά,  μπαρ, καφέ, αλλά και παρέες, καρναβαλικά πάρτι τα οποία δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την καύση. Από την πλευρά της Δημοτικής αρχής του Κώστα Πελετίδη, όπως είπε και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, θα ήταν κρίμα να «πεταχτούν» σχεδόν 23.000 ευρώ, όσο περίπου θα είναι το κόστος του βομβαρδισμού των νεφών - όπως ζητούσε η αντιπολίτευση - δεδομένου του ότι αναμένεται ο καιρός να είναι χάλια το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και καταιγίδες.

Η αντιπολίτευση στο Δήμο και πολλοί επιχειρηματίες καταγγέλλουν τον Δήμαρχο, ότι ακόμη και έτσι να έχουν τα πράγματα,
  ο Δήμος θα έπρεπε να έχει έρθει πρό καιρού σε επαφές με εταιρεία η οποία έχει αναπτύξει τη θεωρητική βάση και τον εξοπλισμό, που αποτελούν το συγκρότημα των μέσων για τη διαμόρφωση και διαχείριση του καιρού σε μια δεδομένη περιοχή. Αυτό το συγκρότημα των μέσων αναφέρεται ως “Τεχνολογία Διαμόρφωσης των Τοπικών Ατμοσφαιρικών Διαδικασιών” (Influence on the Local Atmospheric Processes - ILAP Technology) ή με πιο απλά λόγια καιρός κατά παραγγελία. O εξοπλισμός του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:                                                                     
• την πρόκληση βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης σε περιοχές ενδιαφέροντος,

• την αύξηση της ποσότητας βροχής (ύψος βροχής σε mm) .

• το διασκορπισμό των νεφών με αποτέλεσμα τη δημιουργία καλού και ηλιόλουστου καιρού σε έναρξη καρναβαλικών εκδηλώσεων.

• τη διάλυση της ομίχλης και την αποτροπή δημιουργίας της.

• την εξάλειψη του νέφους της αιθαλομίχλης πάνω από πόλεις, βιομηχανικές περιοχές, ανοικτά ορυχεία, κ.λπ. Ο Δήμος δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία το επόμενο Σάββατο εάν είναι ίδιες οι καιρικές συνθήκες. Συμπερασματικά, μπορεί να ειπωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να φροντίζει τόσο τη φύση, όσο και τους δήμους, ειδικά δε αυτούς που πρέπει να φέρουν είς πέρας διάφορες εκδηλώσεις και μάλιστα......ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ !!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: