Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ....Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΨΥΧΑΡΗ !!!

Το Πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη εξετάζει από το πρωί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, μετά τη διαβεβαίωση από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος πως δεν έχει καταθέσει δήλωση για εννιά χρόνια.
Η Επιτροπή θα εξετάσει αρχικά τα στοιχεία για το Πόθεν έσχες για τις χρονιές 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 για τις οποίες δεν προσκομίστηκαν στοιχεία.
Το 2005 είναι η χρονιά που ο Ψυχάρης αγοράζει μετοχές του ΔΟΛ με δάνειο 57 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, και στη συνέχεια επιστρέφει 10 εκατομμύρια για αποπληρωμή τμήματός του. Είναι άγνωστο από πού προέρχονται αυτά τα 10 εκατομμύρια ,αφού δεν υπάρχει τίποτα σχετικό στα στοιχεία που προσκομίζει.
Υπάρχει επίσης μεγάλη αναντιστοιχία εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων, ενώ υπάρχουν και χρονιές που δηλώνονται ακριβώς οι ίδιες τραπεζικές καταθέσεις με ακρίβεια δεκαδικών ψηφίων, πράγμα το οποίο είναι αδύνατο να ισχύει.
Πέρα από τις λεπτομέρειες που εντοπίζει η Επιτροπή, το θέμα είναι πως υπάρχει μια εικόνα σύγχυσης και ανακολουθίες οι οποίες δείχνουν πως επιχειρείται απόκρυψη στοιχείων με άκομψο τρόπο.
Ακόμη και οι συμβάσεις αγοράς μετοχών του ΔΟΛ, δεν έχουν διαβιβαστεί στην Επιτροπή, αλλά ούτε και παραστατικά τραπεζικών καταθέσεων για αρκετά χρόνια.
Πρακτικά δηλαδή η Επιτροπή δεν έχει καμιά εικόνα για το αν υπήρχαν δικαιολογημένα εισοδήματα που έκαναν τον Ψυχάρη ιδιοκτήτη του ΔΟΛ και αν το δάνειο που πάρθηκε το 2005 για την αγορά των μετοχών, ήταν ένα προκάλυμμα καπνού για να εμφανιστεί πως η αγορά έγινε με δάνειο άρα είναι ένα επιχειρηματικό ρίσκο και όχι μαύρο χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: