Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΓΟΥΡΟΥΝΙ....ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΣΚΥΛΟ ΟΔΗΓΟ ΤΥΦΛΩΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ !!!

Την παράνομη παρεμπόδιση εισόδου σε συρμό του μετρό ενός εκπαιδευτή και του εκπαιδευόμενου σκύλου – οδηγού τυφλών από υπάλληλο της Αττικό Μετρό Α.Ε. καταγγέλλει η Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα».
Το περιστατικό συνέβη στις 22 Μαρτίου στον σταθμό «Πανόρμου» και ο υπάλληλος αγνοούσε τη νομοθεσία και παρά το γεγονός ότι τον ενημέρωσαν και του απέδειξαν ότι παρανομεί, συμπεριφέρθηκε ειρωνικά. Σύμφωνα με την καταγγελία:
Ο σταθμάρχης του σταθμού - ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει τα στοιχεία του -  απαγόρευσε για αρκετή ώρα την είσοδο σε συρμό στον εκπαιδευτή κινητικότητας με σκύλο - οδηγό της Ελληνικής Σχολής Σκύλων - Οδηγών Τυφλών “Λάρα”, ο οποίος εκείνη την ώρα εκπαίδευε έναν σκύλο - οδηγό τυφλών.
Ο εκπαιδευτής έφερε κι επέδειξε όλα τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα, πλην όμως ο υπάλληλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. δεν άλλαζε στάση κατά παράβαση της ισχύουσας Νομοθεσίας. Επιπλέον της απαγόρευσης εισόδου, ο συγκεκριμένος υπάλληλος επέδειξε και ειρωνική συμπεριφορά, φτάνοντας στο σημείο να επιτρέψει, όπως ανέφερε “χαριστικά”, την επιβίβαση της ομάδας εκπαιδευτή και σκύλου - οδηγού μετά την παρέλευση αρκετής ώρας (έπειτα από τη διέλευση τριών συρμών) και την παρέμβαση τρίτων.
Μάλιστα, επέτρεψε την επιβίβαση τους στο τελευταίο βαγόνι, ίσως διότι στην αντίληψή του ο σκύλος – οδηγός τυφλών μοιάζει με ποδήλατο!
Αναφορικά με το συμβάν η Σχολή σημειώνει ότι «αναμένει άμεσα τις διορθωτικές ενέργειες της Αττικό Μετρό Α.Ε. ώστε παρόμοιο περιστατικό να μην επαναληφθεί ουδέποτε στο μέλλον προς τους αυξανόμενους σε πλήθος Έλληνες ή επισκέπτες χειριστές κι εκπαιδευτές σκύλων-οδηγών, που προσπαθούν καθημερινά, σε ένα εξαιρετικά αφιλόξενο περιβάλλον, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην αυτόνομη διαβίωση και την καθολική πρόσβαση».
 zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: