Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΚΛΙΝΑΤΕ ΕΠΙ - ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ !!!

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφώς δηλώσει την πρόθεσή του να στρέψει τη Ν.Δ. σε κεντρώες κατευθύνσεις, φαίνεται πως μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται σε αλλότριους δρόμους και ακολουθεί, τουλάχιστον ως προς το προσφυγικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους δρόμους της δεξιάς της πτέρυγας.

Προχθές, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κ. Τσιάρας ζήτησε, «κλειστές δομές για τους πρόσφυγες τύπου Αμυγδαλέζας». Ο Κ. Τσιάρας θεώρησε ότι οι συνθήκες σε κέντρα κράτησης είναι πολύ καλύτερες από αυτές στην Ειδομένη, αγνοώντας την παραβίαση των διεθνών συνθηκών για τα δικαιώματα των προσφύγων, υπό συνθήκες κράτησης.
Το βαθύτερο σκεπτικό ωστόσο που, ως φαίνεται, διατρέχει τους κόλπους της Ν.Δ. εκφράστηκε από τον Σίμο Κεδίκογλου. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέδεσε ευθέως το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες με το προσφυγικό, λέγοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι στην Ελλάδα έχουν εισέλθει τζιχαντιστές, λόγω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που τηρούσε ώς τώρα η κυβέρνηση.
Προχωρώντας δε ένα βήμα παραπάνω, επιχείρησε να ενσπείρει τον φόβο καθώς εκτίμησε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των τζιχαντιστών που βρίσκονται στη χώρα με την «εγχώρια τρομοκρατία»!
Η αλλαγή των - αρχικά - ήπιων θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό πάντως θα πρέπει να συνδεθεί και με τις εξελίξεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό.
Παρότι κύκλοι περί τον Κυρ. Μητσοτάκη διατείνονται ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει τη Ν.Δ. το υπό ίδρυση κόμμα, με τη συμμετοχή Καρατζαφέρη, Μπαλτάκου κ.λπ., και οι άκρως συντηρητικοί ψηφοφόροι που ενδέχεται να αποσπαστούν από τη Ν.Δ., ιδιαίτερα σε συνθήκες πόλωσης, εντούτοις φαίνεται πως όλα αυτά επηρεάζουν καταλυτικά την αξιωματική αντιπολίτευση.                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: