Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΔΝΤ : ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ....ΑΦΗΣΤΕ ΓΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

Ανοιχτά τα βάζει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ καταγγέλλοντας το ότι το Ταμείο βλέπει, λέει, δημοσιονομικό κενό 1,5 δις ευρώ και ζητά να μην πληρώσει το Δημόσιο μισθούς και συντάξεις, για να πληρώσει το χρέος!
Ειδικότερα, το ΔΝΤ αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα και τα ταμειακά διαθέσιμα και λέει ότι το 2015 θα κλείσει με πρωτογενές έλλειμμα 0,6%» αντί για πλεόνασμα 0,2% που εκτιμά η κυβέρνηση (δηλαδή βλέπουν «τρύπα» 0,8% του ΑΕΠ ή 1,5 δισ. ευρώ μόνον για το 2015).
«Αμφισβητούν τα στοιχεία μας χωρίς να μας εξηγούν πως υπολογίζουν τα δικά τους», λέει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, τονίζοντας πως «δεν λένε πως προκύπτουν τα στοιχεία τους και ποια είναι η μεθοδολογία τους. Είναι γεμάτοι ανακρίβειες».
Μάλιστα, επισήμανε ότι πέραν αυτού, το ελληνικό οικονομικό επιτελείο δέχεται μεγάλες πιέσεις από το  ΔΝΤ, το οποίο αμφισβητεί και διαφωνεί στα πάντα ενώ την ίδια ώρα προκαλεί καθυστερήσεις.
«Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπήκαν εκκαθαριστές σε εταιρία» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «έχουμε κάνει πολλά και όχι ευχάριστα, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε πάντοτε όλα όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Προχωράμε στα επόμενα, αλλά είμαστε χώρα και, αν χρειαστεί να επιλέξουμε, συντάξεις θα πληρώσουμε και όχι το χρέος».
«Θέλουν να το φτάσουν στο χείλος του γκρεμού. Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά η κατάσταση εξ ορισμού δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ» τονίζει ο Κουτεντάκης και αποκαλύπτει πως στα τεχνικά κλιμάκια ακούστηκε και πάλι η «σύσταση» «μήπως να καθυστερούσατε λίγο να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις»;
Ο Κουτεντάκης επέκρινε τους θεσμούς που αποφάσισαν «να δώσουν λιγότερα για να αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους».
Pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: