Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ eBAY....ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ''ΜΠΕΗ'' !!!

Μήνυση κατά του γνωστού δικτυακού τόπου δημοπρασιών eBay πρόκειται να καταθέσει η τουρκική κυβέρνηση, μετά από απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία το όνομα του δικτυακού τόπου αποτελεί «κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας του τουρκικού έθνους».

Η παράξενη αυτή υπόθεση ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες όταν ο Τούρκος πρόεδρος έκανε την πρώτη δημόσια αναφορά στο θέμα, προχωρώντας μάλιστα στο «μπλοκάρισμα» του δικτυακού τόπου στην Τουρκία, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν και για άλλα sites όπως το YouTube, το Facebook και το Twitter με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε Τούρκους χρήστες.
Μιλώντας σε συνέδριο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει τότε ότι το eBay «καπηλεύεται» με το όνομα του την τουρκική κουλτούρα, καθώς η λέξη «μπέη» είναι τουρκική, ενώ πρόσθεσε ότι το «παζάρεμα» (σ.σ. όπως συμβαίνει ηλεκτρονικά και στο eBay) είναι τουρκική εφεύρεση.
«Είναι καιρός οι μεγάλες εταιρείες της Δύσης να σταματήσουν να κλέβουν τον πολιτισμό και τις ιδέες του τουρκικού έθνους με στόχο τον πλουτισμό τους» είπε ο Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να προστατέψει τα δικαιώματα της.
Από το eBay δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη αντίδραση.                                                                                            
vatraxi

Δεν υπάρχουν σχόλια: