Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΕΝΑΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ....ΑΠΟ ΤΑ LIDL !!!

Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου, η κατάσταση γίνεται πιο τραγική, η οικονομία συντηρείται με τεχνητές αναπνοές, η κοινωνία βράζει, τίποτε δεν προχωρά, η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ άσκησε προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως «ο μόνος που δεν έχει αυτή την αίσθηση είναι ο άνθρωπος που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο. Η χθεσινή παρουσία του Α. Τσίπρα ήταν αποκαλυπτική και ανησυχητική. Ο Α. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο, όταν η χώρα χρειάζεται ηγεσία». Μάλιστα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε και στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Ν.Χατζηνικολάου σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι ήταν ο Α.Τσίπρας αυτός που τον πρότεινε για υπουργό Οικονομικών. Ειδικά για το θέμα του προσφυγικού ο Κ.Μητσοτάκης  έδωσε ξεκάθαρο στίγμα για σκλήρυνση της στάσης έναντι των μεταναστών και των προσφύγων, μιλώντας για την αναγκαιότητα «κλειστών κέντρων». Επίσης επανέλαβε την εκτίμηση περί ενθάρρυνσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών σημειώνοντας πως «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι». Κατηγόρησε επ
ίσης την κυβέρνηση ότι  «εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη».
Μάλιστα από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο πόσο επιζήμιο μπορεί να αποβεί για τα συμφέροντα της χώρας το ενδεχόμενο της άσκησης «βέτο» για το προσφυγικό σε οποιοδήποτε όργανο της Ε.Ε. Επισημαίνεται ότι για μία τέτοια κίνηση δεν υπάρχουν ούτε οι θεσμικές-τυπικές αλλά ούτε και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις.
Αντίστοιχη άλλωστε τοποθέτηση υπήρξε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Ν.Δ για το προσφυγικό όπου επισήμανε πως «η κρίση και η αντιμετώπισή της απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οχι βεβιασμένες και μονομερείς επιλογές, που βαθαίνουν την απομόνωση της χώρας και τραυματίζουν περαιτέρω την αξιοπιστία της.                                                                                     
ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: