Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ....MEGA ΣΟΥ !!!

Ουδείς εκ των βασικών μετόχων συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τελευταίας στο Χρηματιστήριο. Τώρα, θα συνεδριάσει το δ.σ. για να διερευνήσει κάλυψη από τρίτους
Την 1η Μαρτίου 2016 έληξε η προθεσμία ασκήσεως του δικαιώματος προτιμήσεως των μετόχων της εταιρείας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15.118.950 ευρώ. Ομως ουδείς από τους βασικούς μετόχους δηλαδή τον Πήγασο, τον ΔΟΛ και την οικογένεια Βαρδινογιάννη συμμετείχαν. Ο μοναδικός συμμετέχων στην αύξηση, ήταν κάποιος άγνωστος «επενδυτής» ο οποίος αγόρασε 500 περίπου μετοχές από το σύνολο των 50.000.000 που διατέθηκαν, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στο κανάλι με 170 ευρώ επένδυση με αποτέλεσμα το ποσοστό κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου να περιοριστεί στο 0,001%.
Η συγκεκριμένη αύξηση είχε αποφασιστεί από πέρυσι χωρίς να προχωρήσει με αποτέλεσμα η «μαύρη τρύπα» στο κεφάλαιο κίνησης του τηλεοπτικού καναλιού για το επόμενο 12μηνο υπολογίζεται στα 110.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογιστεί το ποσό που θα διαθέσει για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.
Η πτώση του Mega, (οικονομική αλλά και τηλεθέασης) δεν φαίνεται να είναι αντιστρέψιμη. Δεκάδες εκατομμύρια δανεισμού, άδεια ταμεία και προσωπικό που αντιλαμβάνεται πλέον την τηλεόραση ως εκτέλεση εντολών.
Το Mega θα κλείσει και δεν θα φταίει κανένας άλλος από τους παράγοντες και τους ιδιοκτήτες του. Όσο σίγουρο είναι πως θα κλείσει, άλλο τόσο σίγουρο είναι πως θα επιχειρήσει να αποδώσει το κλείσιμο στην κυβέρνηση και τη φίμωση λόγω αδειών. Εκεί όμως που έχει φτάσει δεν θα το πιστέψει κανένας. Ούτε οι ίδιοι οι μέτοχοί του.  Αποτέλεσμα εικόνας για μεγκα  ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: