Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΠΙΤΣΑ ΣΕ ΧΩΝΑΚΙ ΠΙΤΣΑ ΣΕ ΚΩΝΟ PIZZA C CONO ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΙΤΣΑ !!! [ video ]

Μεσόγειος. Μεγάλη ιστορία στην μαγειρική με αγαπημένα υλικά πάντοτε παρεμφερή με αυτά που χρησιμοποιούμε κι εμείς στην ελληνική κουζίνα στη χώρα μας. Καταλαβαίνεις. Ιδιαίτερη αγάπη στην καρδιά μας όμως έχει η pizza. Η ιστορία του πιο αγαπημένου σου “ψωμοτυριού” ακολουθεί….όσο πιο απλά γίνεται για να μην πεις….ότι “ήταν πολύ μεγάλο και δεν το διάβασες”. Η pizza λοιπόν άρχισε να γίνεται trend γύρω στα 1700, όταν η πρώτη pizza ψήθηκε στην Νάπολη, ενώ 150 χρόνια αργότερα εμφανίστηκε η πρώτη πιτσαρία με το όνομα, Antica Pizzeria Port’Alba, και πάλι στη Νάπολη. Η συγκεκριμένη μάλιστα πιτσαρία υπάρχει ακόμα!
Οι original πίτσες ήταν αρχικά η ‘’Μαρινάρα’’ (τόνος,σάλτσα ντομάτα, σκόρδο, ντομάτα, λάδι, ρίγανη) και η ‘’Μαργαρίτα’’ (μοτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός). Μάλιστα το όνομά της η pizza Μαργαρίτα το πήρε όταν το 1889 η ίδια η Βασίλισσα δοκίμασε την συγκεκριμένη pizza και της άρεσε τόσο πολύ που χάρισε το όνομα της απλόχερα! Νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για την pizza; Έχεις ακούσει ότι η ακριβότερη pizza κοστίζει $450; Κι όμως στην πιτσαρία Steveston Pizza στο Richmond του Καναδά μπορείς να ζήσεις μια φουλ gourmet πιτσοεμπειρία! Η πιτσαρία έχει στο μενού της ίσως την ακριβότερη pizza στον κόσμο, η οποία μάλιστα ανέρχεται στα $450.
Για να ξέρεις τον τίτλο της ακριβότερης πίτσας παλιότερα τον είχε και τον κρατούσε με νύχια και με δόντια ο Gordon Ramsay του οποίου η pizza με λευκή τρούφα έφτανε τα $178. Η pizza όπως καταλαβαίνεις δεν περιορίζεται στο τυρί, στη ντομάτα, άντε και σε λίγο λευκή τρούφα. Όχι. Η πιο ακριβή pizza στον κόσμο είναι φοβερά εξεζητημένη αφού πάνω της έχει αστακό, μαύρο γάδο από την Αλάσκα, καπνιστό σολομό, γαρίδες, και ρωσικό χαβιάρι.“Σίγουρα δεν είναι αυτό που λες η pizza που θα πάρεις την Παρασκευή το βράδυ”, δηλώνει ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Nade Hatami.Μη φανταστείς πάντως ότι έχει κάνει και πάταγο η συγκεκριμένη επιλογή. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περίπου οκτώ τέτοιες. Για την ιστορία στο μενού υπάρχει και μια λιγότερο ακριβή pizza που φτάνει μόλις….στα $120 η οποία έχει Ισλανδικές καραβίδες, καπνιστό steelhead, αστακό ratatouille και ψημένο σκόρδο.
Στην ελληνική αγορά τώρα. Tις σύγχρονες απαιτήσεις για pizza έρχεται να ικανοποιήσει το νέο concept PIZZA C CONO & FRUTTY C CONO. Η PIZZA C CONO είναι η πρώτη πίτσα σε χωνάκι ενώ το FRUTTY C CONO συνδυάζει τη ζύμη μπισκότου με τη δροσιά και τις θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και των συνοδευτικών toppings. Είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση στο χώρο του γρήγορου φαγητού μετά από το χάμπουργκερ. Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή μπουκιά. Και δύο. Και τρεις.
Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική. Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι. Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας. Άλλά όχι πάντα. Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν επιτέλους; Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!        www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: