Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ....ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ !!! [ video ]


O Damon Baehrel, έλαβε πολλές αρνητικές απόψεις όταν το 1989 αποφάσιζε να κατασκευάσει, εκείνος και η σύζυγός του, ένα εστιατόριο στο Earlton μια αγροτική περιοχή στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, πάνω από 100 μίλια βόρεια του Μανχάταν.Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια (2)

Μπορεί η λακωνική απάντησή «τους δείξαμε!» να είναι υποτιμητική, αλλά το Damon Baehrel (επίσης το όνομα του εστιατορίου), έχει θριαμβεύσει με λαμπρές κριτικές και μια λίστα αναμονής που φτάνει και μέχρι το 2025!
«Υπήρχαν άνθρωποι που μου έστελναν επιστολές όταν μάθαιναν ότι ανοίγαμε εστιατόριο εδώ στο Earlton, γράφοντάς μου ότι χάναμε το χρόνο μας. ”Φαίνεστε καλά παιδιά, αλλά κανείς δεν θα κλείσει να φάει σε εσάς, οπότε μη χάνετε τον καιρό σας”, μας έγραφαν. Αλλά τώρα, έχω κρατήσεις μέχρι και το 2025», λέει ο Baehrel.Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια (3)
Ο σεφ, περνά τον περισσότερο χρόνο του στην ξύλινη κατοικία του – αυτός και η σύζυγός του, έφτιαξαν ένα διώροφο σπίτι με τα ίδια τους τα χέρια, λίγο μετά τον αρραβώνα τους, πριν από 30 χρόνια. Μη αντέχοντας την αρνητική ατμόσφαιρα που περιέβαλε την βιομηχανία της εστίασης και μη θέλοντας να εργαστεί στο πλευρό ενός άλλου σεφ, αποφάσισε να μετατρέψει το υπόγειο της κατοικίας του σε εστιατόριο, όπου εκτός από μάγειρας, σερβίρει, καθαρίζει τα τραπέζια και υποδέχεται τους επισκέπτες.Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια (4)
Αυτό που κάνει το εστιατόριο τόσο μοναδικό, είναι το γεγονός ότι κάθε συστατικό από το μενού, προέρχεται από την αγροτική έκταση του σεφ. Όταν δεν βρίσκεται στην κουζίνα, ο Baehrel αναζητά στη φύση εκείνα τα υλικά που θα του εξασφαλίσουν το ιδανικό δείπνο – από τον κήπο του ή από την άγρια φύση του δάσους.Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια (5)
«Συνειδητοποίησα, ότι ό,τι χρειαζόμουν υπήρχε στην ιδιοκτησία μου. Φτιάχνω εγώ κάθε συστατικό για κάθε πιάτο, από το αλεύρι, μέχρι το λάδι από κάθε εποχικό είδος. Φτιάχνω ακόμα και το δικό μου τυρί. Δεν μαγειρεύω σε κατσαρόλες και τηγάνια, αλλά σε κομμάτια ξύλου και σε πέτρινες πλάκες», σημειώνει.
Για εσάς που θέλετε να δειπνήσετε στο Damon Baehrel, όχι μόνο θα πρέπει να περιμένετε δέκα χρόνια, αλλά για το πέντε πιάτων μενού, θα πρέπει να καταβάλλετε το ποσό των 300 – 375 δολαρίων το άτομο.  Το εστιατόριο που έχει λίστα αναμονής… δέκα χρόνια (6) 
newsbeast.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια: