Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΕΣΕΕ : ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ....ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ & ΗΠΑ !!!

Συνέντευξη Τύπου, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου AEGEAN AIRLINES κας Σταυρούλας Σαλούτση, με τη συμμετοχή της Συμβούλου της Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, κας Μαρίας Καλλίτση, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία «Τιμώμενη Χώρα», η οποία προβλέπει έκπτωση 20% στα εμπορικά καταστήματα της χώρας για τους τουρίστες από το Ισραήλ, τη Ρωσία, τη Τουρκία και τις ΗΠΑ. Για το 2017, οι τιμώμενες χώρες θα είναι η Κίνα, το Ιράν, τα Δυτικά Βαλκάνια και η Ε.Ε.

Ο Δημήτρης Μάρδας επισήμανε πως με την  συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην αγορά, ενώ από την πλευρά της ΕΣΕΕ, o Βασίλης  Κορκίδης διευκρίνισε ότι η έκπτωση του 20% δεν σχετίζεται με το tax-free, καθώς η έκπτωση γίνεται άμεσα στο μαγαζί.
Στην συνέχεια, ο ίδιος προχώρησε στο παράδειγμα του συστήματοςD.C.C. (Dynamic Currency Conversion) με το οποίο θα η δυνατότητα στους ξένους καταναλωτές κατά τις συναλλαγές τους με κάρτα, να πληρώνουν στο νόμισμά τους στα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Τιμωμένη Χώρα», κάτι που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στους εμπόρους καθώς η προμήθεια των τραπεζών δεν θα χρεώνεται στην επιχείρηση αλλά στον εκδότη της κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: