Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ 60.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!

Η Βουλγαρία φαίνεται ελκυστική στους επιχειρηματίες διότι έχει μικρότερη φορολογία, χαμηλότερους μισθούς και κυρίως πιο σταθερό οικονομικό περιβάλλον.
Η μικρή πόλη Πέτριτς βρίσκεται κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν ένα πιο σταθερό περιβάλλον εκτός των τειχών. 3 δις επενδύσεις τα τελευταία τρία χρόνια.
Ένα ελληνικό εστιατόριο βρίσκεται στο κέντρο της μικρής βουλγαρικής πόλης Πέτριτς. Ιδιοκτήτης του είναι ο Διονύσης Παπαδάτος. Η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να ζητήσει στη γειτονική χώρα μια καλύτερη τύχη. «Οι Έλληνες δεν θέλουν να έρθουν απαραίτητα στη Βουλγαρία. Αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει είναι να φύγουν μακριά από την Ελλάδα» λέει ο κ.Παπαδάτος.

Μακριά, επέλεξε να φύγει και η εταιρεία ηλεκτρονικών BGN, η οποία κατασκευάζει καλώδια και πλατίνες για μεγάλους Γερμανούς πελάτες. Η εταιρεία του Γιώργου Κωνσταντόπουλου αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της από τη Θεσσαλονίκη στο Πέτριτς.http://1.bp.blogspot.com/-V26nC--5d7Q/VpFmPia-7JI/AAAAAAACECM/AwM5QbyeeCE/s640/4367425.jpgΗ Βουλγαρία φαίνεται ελκυστική στους επιχειρηματίες διότι έχει μικρότερη φορολογία, χαμηλότερους μισθούς και κυρίως πιο σταθερό οικονομικό περιβάλλον. 50 εργαζόμενοι απασχολούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας. «Οι Έλληνες δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στο κράτος. Κάθε μέρα έρχεται και κάτι καινούργιο: καινούργιοι φόροι, καινούργιοι φόροι, καινούργιοι φόροι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Δεν έχουν εμπιστοσύνη πολύ απλά.»
Αυξητικοί οι ρυθμοί της μετανάστευσης των επιχειρήσεων
Μέσα και γύρω από το Πέτριτς υπάρχουν δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις: μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ. «Περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις το χρόνο «μεταναστεύουν» στο γειτονικό Πέτριτς» δηλώνει ο Κρίστο Μπάτεβ, αντιδήμαρχος της πόλης των 31.000 κατοίκων.
Και δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά όλο και περισσότεροι Έλληνες τουρίστες πάνε στη Βουλγαρία για ψώνια. Για τους Έλληνες είναι πολύ πιο φθηνά εκεί. Γύρω στις 40.000 με 50.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία σύμφωνα με στοιχεία του ελληνοβουλγαρικού επιμελητηρίου. Τα προηγούμενα τρία χρόνια επενδύθηκαν γύρω στα 3 δις ευρώ και εξαιτίας της κρίσης όλα και περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια μεταφέρονται στη γειτονική χώρα.
Τα αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου οικονομικών έχουν δεκαπλασιαστεί.     

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ !!!

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Επιχειρηματίες, έμποροι αντιπρόσωποι, κλπ. που επιθυμούν την πλήρη εξασφάλιση των συναλλακτικών και περιουσιακών τους στοιχείων, έχουν κάθε λόγο να συστήσουν μια εταρεία στην Βουλγαρία καθ’όλα νόμιμη και παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως Ευρωπαϊκη Εταιρεία. Η DIES αναλαμβάνει όλα τα διαδικαστικά θέματα αυτού του σκοπού, δηλαδή: 1. Σύσταση εταιρείας (Παροχή Υπηρεσιών, Εισαγωγές - Εξαγωγές, Μεταποίηση κλπ.) στη Βουλγαρία 2. Φιλοξενία της εταιρείας. 3. Πλήρης λογιστική παρακολούθηση της εταιρείας με βάση την Βουλγαρική Νομοθεσία. 4. Νομική και Συμβουλευτική υποστήριξη 5. Τραπεζική και ασφαλιστική κάλυψη των επιχειρήσεων στη Βουλγαρία 6. Επενδυτικά προγράμματα στη Βουλγαρία. Χαρακτηριστικά Η Βουλγαρική εταιρεία ΕΠΕ είναι απλή στη δημιουργία της και έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: 1. Μπορεί να είναι μονοπρόσωπη, με έναν μέτοχο ή περισσότερους. 2. Το μετοχικό της κεφάλαιο ξεκινά από το ελάχιστο του 1€ μόνον. 3. Η εγγραφή της γίνεται σε 24 ώρες στο ηλεκτρονικό registry εταιρειών. 4. Ο φόρος εισοδήματος είναι 10%, ο χαμηλότερος σε όλη την ΕΕ. 5. Τα κόστη δημιουργίας της εταιρείας είναι τα χαμηλότερα στην ΕΕ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6977 270-254

Δεν υπάρχουν σχόλια: