Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΜΑΡΔΑΣ ΓΙΑ....ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ !!!

Την εκτίμηση ότι «οι λάτρεις της μιζέριας αντιμετώπισαν την πρόταση για το "θερινό Νταβός" πολύ βιαστικά, με επικριτικό και ειρωνικό τρόπο» εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, το βράδυ της Τετάρτης. Αναφερόμενος, δε, στην άλλη πρότασή του για τους πρόσφυγες - επενδυτές, σημειώσε ότι απευθύνεται σε Σύρους επιχειρηματίες και ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν κάποιες συνεργασίες. Ειδικότερα, για τους πρόσφυγες - επενδυτές δήλωσε: «Αναφερόμουν σε επιχειρηματίες. Ότι υπάρχουν πράγματι υπάρχουν. Έχουν γραφτεί σε εφημερίδες, για αγορά μιας εταιρείας από Σύρους πρόσφυγες. Ότι έχουν χρήματα κάποιοι από αυτούς, έχουν. Εγώ αναφέρθηκα σε επιχειρηματίες, σε ανθρώπους που έχουν λεφτά».
«Ως εκ τούτου όπου υπάρχουν χώροι προσφύγων όπου δεν υπάρχουν χρήματα, αυτοί οι χώροι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της συγκεκριμένης πρότασης.
Το ζητούμενο είναι εφόσον κάποιοι έχουν χρήματα και είναι πρόθυμοι να τα τοποθετήσουν σε αυτή τη χώρα, μπορούμε να τους εκμεταλλευτούμε. Υπήρχε πρόταση που κατατέθηκε, υπάρχουν διάφοροι που έχουν επικοινωνήσει μαζί μας», σημείωσε.
«Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι δεν αναφέρονται σε επένδυση, αλλά στα χρήματα που έχουν στα χέρια τους. Το 9% του συριακού πληθυσμού ήταν χριστιανοί. Όπως ξέρετε πολλές χώρες υπάρχουν που αναζητούν τέτοιους πρόσφυγες, και κυρίως επιστήμονες», σημείωσε ο κ. Μάρδας. Σχετικά με το «θερινό Νταβός», ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «το Νταβός είναι μία ωραία προσπάθεια. Ενθουσίασε πολύ κόσμο. Κάποιοι είπαν ότι είναι φαραωνικό έργο. Είναι όμως μία επένδυση της τάξης του 9,6 δισ. στην Αιγιλεία. Δεν θα πάρουμε χρήματα από τον προϋπολογισμό της χώρας. Θα χτιστεί με ένα ιδιαίτερο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: