Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ : ΑΤΥΧΗΜΑ Η....ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ !!!

To ΔΝΤ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και όχι μέσω απειλών και διαρροών, διαμηνύει η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε επιστολή – απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως «οι εικασίες ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί το πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, στερούνται λογικής»??? και προσθέτει ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Ταμείου απαρτίζεται από έμπειρα στελέχη, τα οποία απολαμβάνουν την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξή της.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος, το οποίο σέβεται την ιδιωτικότητα των εσωτερικών συζητήσεων και εξασφαλίζει την προσωπική ασφάλεια των στελεχών της διαπραγματευτικής ομάδας του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την ίδια, εξακολουθεί να υπάρχει μία «καλή διαφορά» από το να έχουμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να παρουσιάσει στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείο. Δηλαδή καταγγέλλει την υποκλοπή αλλά αρνείται το περιεχόμενό της! Λίγο μπερδεμένα μας τα λέει στην απάντησή της προς τον Έλληνα πρωθυπουργό η Κριστίν Λαγκάρντ. Γιατί δεν μπορεί να αφήνει αιχμές για ελληνικό δάκτυλο στην υποκλοπή αλλά να αρνείται το περιεχόμενο της…Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ;
«Εμείς μπορούμε να στηρίζουμε ένα πρόγραμμα, όταν είναι αξιόπιστο και βασίζεται σε ρεαλιστικές υποθέσεις, οι οποίες θέτουν την Ελλάδα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της σταδιακής αποκατάστασης της βιωσιμότητας του χρέους» ( Ποιοί δεν μπορούν ) ??? συμπληρώνει.
Στη συνέχεια, σημειώνει ότι το ΔΝΤ επανειλημμένα έχει προτάξει το ενδεχόμενο μείωσης των δημοσιονομικών στόχων, προκειμένου να καταστούν πιο ρεαλιστικοί, αλλά και την αναγκαιότητα μεγαλύτερης ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
Παράλληλα, τονίζει ότι οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις στηρίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και προσθέτει ότι το «ατύχημα» του Σαββατοκύριακου «με έχει καταστήσει ανήσυχη σχετικά με τη δυνατότητα επίτευξης προόδου, εν μέσω ενός κλίματος οξυμένης έντασης».
Παρά την ένταση που επικρατεί μεταξύ των δύο πλευρών, η Λαγκαρντ διαμηνύει ότι έχει ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή των εκπροσώπων του ΔΝΤ στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις.                                                      
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: