Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

ΤΑΙΠΕΔ : ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ....ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ !!!

Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το "κλειδί" για την ενεργοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την δυναμική εκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Φέτος το ΤΑΙΠΕΔ θα υπερβεί τα προϋπολογισμένα έσοδα των 2 δισ. ευρώ και ότι με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του, μετά την αξιολόγηση και τη δημιουργία του νέου Ταμείου, θα εξασφαλιστούν πολύ σημαντικά έσοδα, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Χαρακτηρίζει δε, "μεγάλη επιτυχία" του πρωθυπουργού τη συμφωνία για το νέο Ταμείο.
Το ΤΑΙΠΕΔ "κυβερνάται" από την διοίκηση που διόρισε η κυβέρνηση και λειτουργεί στη βάση των δεσμεύσεων και των αποφάσεων της, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Για το λεγόμενο "χαμηλό τίμημα" της πώλησης του ΟΛΠ σε σχέση με την αντικειμενική αξία, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι. Σημειώνει ότι στον Πειραιά πωλήθηκε έναντι 370 εκ ευρώ το πλειοψηφικό πακέτο μιας Α. Ε. εισηγμένης στο χρηματιστήριο και "τίποτε άλλο".
Σύμφωνα με τον Πιτσιόρλα, οι υποδομές του λιμανιού παραμένουν στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου με την παραχώρηση της χρήσης τους στην ΑΕ για ένα χρονικό διάστημα. Υπογραμμίζει ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλάζει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών και ότι πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: