Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ !!!

Συγκρουσιακό είναι το κλίμα στη Βουλή, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την ασφάλεια των πολιτών, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως «για ορισμένα από τα στελέχη σας, οι όροι ‘’δημόσια τάξη’’, ‘’ασφάλεια’’ και ‘’Κράτος δικαίου’’ είναι λέξεις σχεδόν απαγορευμένες στο πολιτικό τους λεξιλόγιο. Τους προκαλούν αλλεργία» καθώς όπως είπε «τόσο στο ιδεολογικοπολιτικό και αντιεξουσιαστικό τους παρελθόν, όσο και στο εξουσιαστικό τους και μνημονιακό παρόν, είχαν και έχουν μια αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στη θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα και την πρόοδο».
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «η ανοχή στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει τελικά την τρομοκρατία. Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Είναι η θεωρία των σπασμένων παραθύρων. Το σπάσιμο ενός παράθυρου, μια πράξη που σε κάποιον μπορεί να φαίνεται σχετικά ανώδυνη, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας. Η επαναστατική γυμναστική των ‘’παιδιών’’ κινδυνεύει να εκθρέψει μια νέα γενιά αδίστακτων
τρομοκρατών. Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο στους κουκουλοφόρους και στους επίδοξους τρομοκράτες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: