Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ....ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΩΝ !!!

Η κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο φαίνεται να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, καθώς ακόμα και με την παρουσία των σκαφών του ΝΑΤΟ (που αντί να διευκολύνουν τελικά μάλλον περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση), οι Τούρκοι συνεχίζουν την προκλητική τους δράση σε κάθε ευκαιρία που θα βρουν.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, εκεί που λίγο νωρίτερα είχε φτάσει ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα τουρκικό σκάφος το οποίο μάλιστα βρισκόταν εντός των ελληνικών υδάτων, δεν αποχωρούσε παρά τις συνεχείς κλήσεις του σκάφους του Λιμενικού αλλά και τις εκκλήσεις του ίδιου του Υπουργού Άμυνας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έστρεψε τα όπλα του εναντίον του ελληνικού σκάφους σε μία ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια με την δική της τεράστια σημασία για όσους γνωρίζουν τις πρακτικές που ισχύουν στην θάλασσα και σ' αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις.
Ακριβώς εκείνη την στιγμή ο Πάνος Καμμένος σε έξαλη κατάσταση βούτηξε στα μανιασμένα κύματα χωρίς όμως να σκεφτεί το πρόβλημα που θα δημιουργούσε. Τα κύματα από την βουτιά του Υπουργού έκαναν περιδίνηση στο τουρκικό σκάφος με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το πλήρωμα και να εκπέμψει SOS.Τότε ήταν η ώρα του κυβερνήτη του Ελληνικού σκάφους ο οποίος με τεράστια ψυχραιμία έδεσε και τράβηξε την Τουρκική ακταιωρό από την δίνη και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Το συμβάν δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από το αρχηγείο του Λιμενικού, όμως έγινε γνωστό από τους Λιμενικούς που ζουν στο νησί σε συνέντευξή τους στο ''patrinaki.com'' .

Δεν υπάρχουν σχόλια: