Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ....ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !!!

Η παρουσία ενός κατοικίδιου στο σπίτι είναι ευεργετική για τον άνθρωπο, για πολλούς λόγους, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Με το να έχουμε ένα ζωάκι κοντά μας, στη ζωή μας, στην οικογένειά μας, ενισχύεται η ενέργεια της φιλίας, της ανιδιοτελούς αγάπης, της υπευθυνότητας και της επικοινωνίας.
me paidi2
Μελέτες έχουν αποδείξει πως η συνύπαρξη με ένα ζώο, ελαττώνει τα επίπεδα του στρες, της πίεσης του αίματος και προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.
Το ζωάκι μας λοιπόν έχει θετικό, αρμονικό feng shui!
Σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui, κάθε ζωή μέσα σε ένα χώρο, όπως τα ζώα και τα φυτά, είναι σαφώς υπολογίσιμη στην ένταση της ροής ενέργειας Qi και την διαμορφώνει ανάλογα, θετικά ή αρνητικά.
me paidiΤα ζώα, που μας ακολουθούν στην κίνηση μας στο σπίτι και φυσικά έξω από αυτό, με τη θέλησή τους, την αγάπη τους και την όποια ανταπόκριση τους προς εμάς, έχουν εκπληκτικό θετικό Qi που ενισχύει την προσωπική μας ενέργεια.
Λογικά και εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε και αυτά να έχουν ένα αρμονικό, ήρεμο και κυρίως βολικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είναι υγιή και ευτυχισμένα!
1/Φροντίζουμε το σημείο που κοιμούνται
Είτε πρόκειται για σκύλο ή για γάτα ή ακόμα και για ένα hamster, παπαγαλάκι ή ενυδρείο με ψαράκια, είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ένα ήρεμο μέρος για τον ύπνο τους.
spitiΑποφεύγουμε -όσο είναι δυνατό- να τοποθετήσουμε το καλαθάκι, το κλουβάκι ή το ενυδρείο μας κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή στο κέντρο οποιουδήποτε δωματίου, ειδικά στην κουζίνα ή το υπνοδωμάτιό μας, που γενικά δεν θα πρέπει να τοποθετούμε την βάση του.
Είναι ανάγκη να βρίσκονται σε σημείο που δεν υπάρχει μεγάλη ροή ενέργειας Qi που τα διαταράσσει και τα κάνει να συμπεριφέρονται με επιθετικότητα και ένταση.
Ο χώρος τους φροντίζουμε να είναι καθαρός, τακτοποιημένος και να έχει φως ή αντίστοιχα σκοτάδι, όποτε το χρειάζονται.
2/Επικοινωνούμε μαζί τους
bigstock-man-and-dog-52950244Το να έχουμε ένα ζώο στο σπίτι μας, απαιτεί από μέρους μας, εκτός των αυτονόητων υποχρεώσεων μας για παροχή νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης, τόσο την προσοχή μας όσο και την αγάπη μας.
Είναι σημαντικό να περνάμε χρόνο μαζί τους, να παίζουμε μαζί και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, διατηρώντας έτσι την ροή της ενέργειας μεταξύ μας, σταθερή και άμεση.
3/Ενισχύουμε την feng shui πλευρά των παιδιών και της δημιουργικότητας στο χώρο μας
Είναι λογικό, σύμφωνα με την θετική ενέργεια του feng shui,να αντιμετωπίζουμε τα ζωάκια μας σαν τα παιδιά που έχουν την ανάγκη και τη φροντίδα μας.
2Γι′ αυτό συμπεριλαμβάνουμε το ζωάκι μας στον τομέα του σπιτιού που αντιστοιχεί στα παιδιά και την δημιουργικότητα, που είναι στην δυτική του πλευρά.
Αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει, τοποθετώντας αρχικά το κρεβατάκι ή το κλουβάκι του σε αυτή την θέση ή ακόμα να τοποθετήσουμε μια κορνίζα με φωτογραφία του και ένα κρύσταλλο προστασίας όπως ο χαλαζίας,η τουρμαλίνη ή ο αμέθυστος.
Δεν παραλείπουμε το λευκό ή πράσινο χρώμα που θα ενισχύσει ενεργειακά αυτή την πλευρά του χώρου και αντίστοιχα το ζωάκι μας!
Ποτέ δεν ξεχνάμε πως όποιο ζωάκι και να έχουμε, όσο καιρό κι αν είναι κοντά μας, είναι μέλος της οικογένειάς μας και εμείς οφείλουμε να του ανταποδώσουμε την αγάπη και την αφοσίωση του, όσο περισσότερο μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: