Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΣΥΡΙΖΑ....ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ !!!

Mήνυμα από τους 53+ του ΣΥΡΙΖΑ: Να πέσουμε από την τρόικα, όχι από την κοινωνία

«Κινδυνεύουμε να ταυτιστούμε με το μνημόνιο» επισημαίνει η Πρωτοβουλία των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενο - μανιφέστο. Η Ομάδα παίρνει αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης και εξηγεί ότι «είμαστε στην κυβέρνηση όχι πάση θυσία, αλλά όσο θεωρούμε ότι μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και τους ποικίλους εκβιασμούς μπορούμε με αριστερή οπτική να ασκήσουμε πολιτική προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων»Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι «αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί και τα πραξικοπήματα από τους 'δανειστές', προτιμάμε να πέσουμε αντιστεκόμενοι ηρωικά από εσωτερική ή εξωτερική τρόικα και όχι ταπεινωτικά από την ίδια την κοινωνία»
Η Πρωτοβουλία 53+», στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Θοδωρής Δρίτσας, Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου κ.α. απέκτησαν και ιστοσελίδα («commonality»- τα κοινά), στην οποία δημοσιεύουν κείμενο  11 σημείων-σκέψεων σχετικά με την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων προειδοποιούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να ταυτιστεί με το 3ο Μνημόνιο και να περάσει στην συνείδηση του κόσμου ως «στρατηγική επιλογή», αφήνουν ανοιχτό να χάσει το κόμμα  την εξουσία αντί να ταπεινωθεί στην κοινωνία και αφήνουν αιχμές για την εσωκομματική δημοκρατία.
Η Ομάδα των 53+ παρουσιάζει έντεκα σημεία, πάνω στα οποία πρέπει να υπάρξει συζήτηση εν όψει του επερχόμενου συνεδρίου του κόμματος, υπογραμμίζοντας: «Πρώτα απ' όλα είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και ότι η παρουσία μας δεν συγκροτεί ένα κόμμα μέσα στο κόμμα ή ένα μηχανισμό αναπαραγωγής στελεχών και μικροεξουσίας».                                                                                   

Ολόκληρο το κέιμενο:


Το κείμενο που ακολουθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: