Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

''ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ - ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ''. ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ....ΟΙ ''ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ'' !!!

Πριν στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας με τους «Ευρωπαίους», η κυβέρνηση έφερε στο προσκήνιο το μέρος της συμφωνίας που ικανοποιεί και το ΔΝΤ. Ο «μηχανισμός εξισορρόπησης - δέσμευσης» πράγματι δεν είναι μνημόνιο, μέσα στο πλαίσιο που υλοποιείται, όμως, είναι κάτι πολύ χειρότερο. Πρόκειται για την αυτοματοποίηση της δημοσιονομικής λιτότητας σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας.
Γιατί γίνονται όλα αυτά τα «λάθη»; Γιατί συμπεριφέρονται τόσο «παράλογα» οι δανειστές; Αυτοί δεν έχουν συμφέρον να έρθει η ανάπτυξη και να αποπληρωθούν τα δάνεια; Αυτό σκέφτεται και στεναχωριέται ο κάθε «λογικός» άνθρωπος μπουκωμένος με την προπαγάνδα της φιλομνημονιακής τηλεόρασης, αλλά μπουκωμένος και από τις δηλώσεις των πρώην αντιμνημονιακών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αλήθεια είναι σκληρή, γι’ αυτό, ενώ είναι μπροστά μας δυσκολευόμαστε να την παραδεχτούμε. Οι δανειστές δεν πρόκειται να αφήσουν τη χώρα να ανασάνει. Θα συνεχίσουν να επιβάλλουν αυτά τα μέτρα σε όποια κυβέρνηση δεν τολμήσει να τους αντισταθεί μέχρι το τέλος, για τον απλούστατο λόγο ότι η ύφεση είναι μέρος του σχεδίου τους. Είναι η δημιουργική (για τους ίδιους και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν) καταστροφή κεφαλαίου, η ισοπέδωση αξιών. Οι τιμές των assets πρέπει να πέσουν πάρα πολύ χαμηλά ώστε όταν έρθει η ώρα να μπορούν να αξιοποιηθούν εκ νέου με ικανό ποσοστό κέρδους. Δεν υπάρχει  κανένα λάθος λοιπόν από τη σκοπιά των δανειστών και των λιγοστών αλλά ισχυρών εγχώριων συμμάχων τους. Το μνημόνιο είναι λάθος μόνο για τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη που είναι υπό εξαφάνιση. Για τους δανειστές και τους λίγους έλληνες που εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση αγοράζοντας τη χώρα φθηνα, όλα πάνε ρολόι. Και θα συνεχίσουν όλα να πηγαίνουν πρίμα όσο δεν υπάρχει μια εναλλακτική πολιτική λύση, μια πολιτική που θα έρθει για να τελειώσει αυτό που παράτησε στη μέση....όταν συνθηκολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: