Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

ΜΑΗΣ 1968 - ΜΑΗΣ 2016. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ !!! [ video ]

Κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλη τη Γαλλία σήμερα, παρόλο που το σχέδιο νόμου επικυρώθηκε, χωρίς ψηφοφορία, σε πρώτη ανάγνωση, από την κάτω Βουλή. Την ίδια ώρα, οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν μερική απαγόρευση διαδηλώσεων, στοχοποιώντας συγκεκριμένους ακτιβιστές και αντιφασίστες και απαγορεύοντας τους την κυκλοφορία. Επτά συνδικάτα στη Γαλλία κάλεσαν σε διήμερο απεργιών και διαδηλώσεων από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, για πολλοστή φορά στο τελευταίο δίμηνο. Στο Παρίσι, οι κινητοποιήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα).
Το σχέδιο νόμου, πρέπει πάντως να επικυρωθεί στις 28 Ιουνίου και από τη Γερουσία και να επιστρέψει στην κάτω Βουλή, πριν την οριστική επικύρωσή του, που δεν αναμένεται, με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, πριν τα τέλη Ιουλίου.

Τα συνδικάτα καταγγέλλουν το σχέδιο ως εξαιρετικά γενναιόδωρο προς την εργοδοσία και καθόλου προστατευτικό απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς, μεταξύ άλλων, τοποθετεί τις επιχειρησιακές συμβάσεις πάνω από τις κλαδικές. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν δηλώσει την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες, παρά τις απαγορεύσεις και την καταστολή κατά τις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου τις προηγούμενες εβδομάδες.

Στο προηγούμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού της 12ης Μαΐου, έδωσαν το «παρών» πάνω από 50.000 διαδηλωτές μόνο στο Παρίσι, ενώ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Στις 31 Μαρτίου, στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος 1,2 εκατ. διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: