Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ....ΠΑΣΟΚος ΤΟΥ 1981 !!!

Ο Αιμίλιος Χειλάκης δεν είναι ο μόνος αριστερός στην Ελλάδα που νιώθει απογοήτευση και πικρία από την πορεία και τα έως τώρα πεπραγμένα της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα.
Όμως, παρότι πιστεύει ότι τα νέα μέτρα στη χώρα ήταν αναπόφευκτα, παραμένει ψύχραιμος και αισιόδοξος, προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του όσο γίνεται καλύτερα. Ο Αιμίλιος Χειλάκης επισημαίνει πως ανησυχεί για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση που κάνει ακριβώς όσα όλοι σιχαινόμασταν από τις παλιές δεξιές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.Αιμίλιος Χειλάκης: Αισθάνομαι σαν ΠΑΣΟκος του… 1981 - Media Δηλαδή σε ένα καπιταλιστικό περιβάλλον αγορών, ακόμα και μιας αριστερής ιδεολογίας κυβέρνηση κάνει νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αρα δηλαδή δεν σωνόμαστε. Και ο νεοφιλελευθερισμός, που είναι το χειρότερο άκρο του φιλελευθερισμού στην οικονομία, δεν είναι λύση. Αντίθετα, είναι αυτό που μας σπρώχνει στα τάρταρα. Και το ερώτημα «δραχμή ή ευρώ» είναι ένα από τα πιο χαζά και ταπεινά ερωτήματα, για λαϊκή κατανάλωση, από πολιτικούς που στρέφουν αλλού την προσοχή μας. Οι πολιτικοί δεν υπηρετούν τον λαό, αλλά παλεύουν για τις καρέκλες τους», επισημαίνει.
Αναφερόμενος στους πολίτες που πίστεψαν πως δεν θα έρχονται νέα μέτρα και το σοκ που υπέστηκαν λέει: «Το σοκ τελείωσε το βράδυ του δημοψηφίσματος, τον Ιούλιο. Τους τελευταίους μήνες όμως δεν έχουμε πια σοκ. Έχουμε μια ανάγνωση της πραγματικότητας. Το θέμα είναι ότι εμείς πιστέψαμε πως ο Τσίπρας θα είχε ένα plan B».
«Ο Τσίπρας δεν είπε περισσότερα ψέματα από τους άλλους»

Ερωτώμενος για το αν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον λαό, απαντά: «Ναι, ο Τσίπρας είπε ψέματα, αλλά όχι περισσότερα από τους άλλους. Δηλαδή, ψέματα μας έλεγε και ο Σαμαράς για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος και όλοι αυτοί».
«Νιώθω την ίδια απογοήτευση που ένιωθε και ένας ΠΑΣΟΚος το 1981», δηλώνει -μεταξύ άλλων- για την πικρία που νιώθει ως αριστερός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: