Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟ'Ι'ΜΠΛΕ. ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε σήμερα ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο είναι επιβεβλημένη για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε πως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στην Ελλάδα. Παράλληλα, χαρακτήρισε «μη επιτακτικό θέμα» την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, «χωρίς το ΔΝΤ δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα». Αναφερόμενος στις σχέσεις με το ΔΝΤ, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμιά φιλονικία» και απλώς συζητούν «ποιος είναι ο σωστός δρόμος, τι πρέπει να αποδώσει η Ελλάδα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, τι μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιφέρει η Ελλάδα και πώς θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτό το δρόμο».
Παράλληλα, ανέφερε ότι στην άτυπη συνάντηση στο Άμστερνταμ δημιουργήσαμε μία γέφυρα και μπόρεσα κι εγώ να συνεισφέρω πολύ στη δημιουργία αυτής της γέφυρας και είπαμε ότι «αν η εξέλιξη δεν είναι εκείνη την οποία κάποιοι σκέφτονται τότε η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα». Επανέλαβε ότι η θέση τους σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους δεν αλλάζει, αφού «αν δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους θα πούμε αυτό που είπαμε και το 2012, εάν γίνει έτσι θα πρέπει να ληφθούν και νέα μέτρα».
Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕΤέλος, υποστήριξε πως η ελάφρυνση του χρέους «δεν είναι επιτακτικό πρόβλημα για την Ελλάδα», αλλά δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε ως προς αυτό καθώς είναι αποφάσεις που λαμβάνονται σε εύθετο χρόνο. «Το 2016 θα αποφασιστούν όσα πρέπει να αποφασιστούν το 2016 και το 2018 θα αποφασιστούν όσα πρέπει να αποφασιστούν το 2018».

Δεν υπάρχουν σχόλια: