Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ....ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΦΩΤΙΑ !!!

Τα «ξίφη» τους αναμένεται να διασταυρώσουν στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων που ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η κρίσιμη για τη χώρα η ψηφοφορία.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει νέους έμμεσους φόρους, τη δημιουργία του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.
Πρόκειται για μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να «ξεπαγώσει» η επόμενη δόση, ενόψει και του Eurogroup της Τρίτης, την ώρα που συνεχίζεται η κόντρα των δανειστών για το ελληνικό χρέος.

Ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, έχει διαμηνύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία μόνο σε περίπτωση που υπάρξει κυβερνητική δέσμευση ότι πρώτα θα υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και κατόπιν να υπάρξει «πάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης.                          Στο Σύνταγμα κατεβαίνουν συνδικάτα και οργανώσεις
Ενώ στη Βουλή οι 153 της συγκυβέρνησης θα ψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο με τη φορολαίλαπα,  ΠΑΜΕ,ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καλούν σε νέες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δίνουν ραντεβού για τις 17:30 στην πλατεία Συντάγματος ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ είναι για τις 17:00 στην πλατεία Ομονοίας.
Το παρών μάλιστα θα δώσουν και οι εργαζόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: