Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ....''ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ'' ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ !!!

Το «βαρύ φορτίο» του πολυνομοσχεδιου για τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα με την ψήφιση του νομοθετήματος από την κυβερνητική πλειοψηφία. Θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών σε μια συνεδρίαση με κύρια στοιχεία την ένταση, την σκληρή αντιπαράθεση μέσα σε κλίμα... «ηλεκτρισμένης» ατμόσφαιρας. 
Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα τελευταία προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «σημαδεύτηκε» τόσο από το ανελέητο «σφυροκόπημα» της αντιπολίτευσης προς το κυβερνητικό στρατόπεδο κυρίως για την δημιουργία του νέου υπερταμείου και του «κόφτη» δαπανών όσο και από την αμηχανία των κυβερνητικών βουλευτών να υπερασπιστούν τις σκληρές ρυθμίσεις και διατάξεις του νομοθετήματος, οι οποίες βρίσκονται... αρκετά μακριά από την πολιτική τους ταυτότητα...
Η ενδοκυβερνητική «φωτιά» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το «πάγωμα» στα ειδικά μισθολόγια έφερε απανωτές συσκέψεις τους πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς στη Βουλή. Με αποτέλεσμα να ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας να καταθέσουν έως την Κυριακή προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.
«Ότι πάρουμε για το χρέος, το βραχυπρόθεσμο, το μεσοπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο θα είναι ορισμένο με ακρίβεια και αντικειμενικότητα. θα είναι μια σαφής ένδειξη ότι αρχίζει η αντίστροφη πορεία της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια το Σάββατο προκειμένου να τονώσει το «φρόνημα» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα είναι ένα σήμα στις αγορές ότι οι επενδυτές μπορούν να επενδύσουν και μακροπρόθεσμα. Αυτό θα αντισταθμίσει και τα υφεσιακά μέτρα που όντως παίρνουμε», παραδέχθηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: