Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ....ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ !!!

Στην πολιτική, καλές είναι οι προθέσεις, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Και το αποτέλεσμα είναι πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ψηφίζοντας για να κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση, έχουν ενταχθεί για τα καλά στον κύκλο των μνημονιακών βουλευτών, ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν να το ακούνε. Αν τους παρηγορεί, ο Μακιαβέλι έχει περιγράψει ακριβώς την κατάστασή τους, όταν είπε πως «η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος».
Οι εκλεγέντες βουλευτές στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θεωρητικά «γνώριζαν». Είχε προηγηθεί μια σκληρή συμφωνία, η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε μνημονιακά κόμματα, τα τελευταία στον μνημονιακό κύκλο, και οι άνθρωποι αυτοί εν πλήρει συνειδήσει μπήκαν στις κομματικές λίστες και εξελέγησαν εκ νέου. Από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα που τα μέτρα ψηφίζονται έχουν περάσει πολλοί μήνες.

Ένα πράγμα όμως δεν άλλαξε: η διάθεση των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να στηρίζουν πολύ βαριά μέτρα, τα οποία για ορισμένες κοινωνικές τάξεις δεν αποτελούν απλά βάρος,
αλλά βραχνά, με ορισμένα διαμφισβητούμενα επιχειρήματα περί ανακατανομής της επιβάρυνσης, ελάφρυνση των ασθενέστερων και πολιτική με κοινωνικό πρόσημο. Έτσι  έγινε και αυτή τη φορά, ακόμα και αν το πακέτο είναι πολύ βαρύτερο σε σχέση με άλλα. Οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δηλώνουν πως πονάνε, πως θρηνούν, πως ματώνουν, αλλά ψήφισαν. Κάποιοι λένε πως έτσι έπρεπε να γίνει, ώστε να κλείσει ο κύκλος της....''αντιμνημονιακής'' αυταπάτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: