Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕ Η ΕΞΟΥΣΙΑ !!!

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε ότι λυπάται για τον Αλέξη Τσίπρα που τον άλλαξε η εξουσία, ενώ εκτίμησε πως η σημερινή κυβέρνηση θα πάει πίσω την Αριστερά και τη χώρα. Παράλληλα, παρομοίωσε την Ευρώπη με «ιστό αράχνης», που ελέγχεται από τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ.
Ο Μ. Θεοδωράκης εξέφρασε την απογοήτευση του για την εξέλιξη του Α. Τσίπρα, ο οποίος άλλαξε μετά την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο. «Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα. Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω.
Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι».
Όπως αποκάλυψε, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τα όσα θα συναντήσουν στις διαπραγματεύσεις τους με τους Ευρωπαίους.
«Η Ευρώπη αυτή δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που ξέραμε, είναι όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών» και δεν έχει καμία σχέση με «τον πυρήνα του παγκόσμιου πολιτισμού». Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Αν είναι η Ευρώπη ενωμένη, και τα 300.000.000 κόσμου και είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, με ανθρώπους που είναι πολιτισμένοι, δεν μπορούν να επιβάλλουν τη παγκόσμια ειρήνη;».

Σύμφωνα με τον Μ. Θεοδωράκη, η Ευρώπη είναι ιστός αράχνης, που αν πέσεις μέσα δεν μπορείς να γλιτώσεις και να κοροϊδέψεις την αράχνη, όπως προσπάθησε η κυβέρνηση. «Αυτή  η Ευρώπη δεν είναι Ευρώπη, είναι ένα όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών. Δεν είναι Ευρωπαίοι αυτοί.
Τους είπα ακριβώς: προσέξτε, είναι ένας ιστός αράχνης, όπου όποιος πέσει μέσα, δεν γλιτώνει με καμία κίνηση. Θα τον φάει η αράχνη. Η κυβέρνηση, πήγε δήθεν να κοροϊδέψει την αράχνη και η αράχνη τους είδε. Όσο πιο προοδευτικός ο χυμός, της αρέσει περισσότερο φαίνεται. Και για αυτό επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στον Τσίπρα από ότι στους άλλους. Γιατί θέλουν να τιμωρήσουν την αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: