Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ....ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ !!!

Όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Τουρκία σε συνδυασμό με την άρνηση των ΗΠΑ να δεχθούν Τουρκική διείσδυση στο Ιράκ και την ήττα του φιλοτουρκικού Αζερμπαϊτζάν στην σύγκρουσή του με την Αρμενία, κάνουν την Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν να αναζητά ένα «νικηφόρο» μέτωπο.
Αυτό σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η Άγκυρα θεωρεί ότι μπορεί να είναι το Αιγαίο.
Στο Αιγαίο η Τουρκία μπορεί να εκτονώσει όλο τον «θυμό» που έχει συσσωρευτεί από την αποτυχία στα άλλα μέτωπα αλλά και να της δώσει αν όλα πάνε καλά για αυτήν και ένα «μπόνους» που δεν είναι άλλο από πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης και του Καστελόριζου.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα κινείται γύρω από τις Οινούσσες που είναι ένα από τα 16 νησιά και νησίδες που η Άγκυρα διεκδικεί από την Ελλάδα.
Μεταξύ αυτών και η Γαύδος που αν περάσει στον έλεγχο της Άγκυρας θα της δώσει τον έλεγχο των οικοπέδων νοτίως της Κρήτης, στα οποία υπάρχουν ενδείξεις για υδρογονάνθρακες.

Ο παράγων Ρωσία στο Αιγαίο

Ακόμα και αυτή η «διέξοδος» όμως της Άγκυρας φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη για αυτήν καθώς πέρα από την αντίδραση της Ελλάδας, την Πέμπτη η Ρωσία έδειξε πως δεν ξεχνά εύκολα. Ο υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο δεν θα έχει «καλό τέλος».
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε ότι η Ρωσία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μέσω διαπραγματεύσεων, όμως όλες οι προσπάθειες προσέκρουσαν στην τουρκική κυβέρνηση. «Δείξαμε μεγάλη υπομονή για μεγάλο διάστημα, αλλά πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τις πολιτικές που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση», σημείωσε.
Για την εξωτερική πολιτική τής κυβέρνησης Ερντογάν, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική, και η οποία «πυροδοτεί την κατάσταση», η Ζαχάροβα σημείωσε ότι η εντύπωση που αποκομίζει κάποιος είναι ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναβιώσει την «παλαιάς ισχύος της Οθωμανική Αυτοκρατορία».
«Όλοι γνωρίζουμε ποιο ήταν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» προσέθεσε. Υπογράμμισε πως αυτό που φαίνεται είναι ένας απολύτως καταστροφικός ρόλος της τουρκικής κυβέρνησης σε κάθε πεδίο, την Κριμαία, τη Συρία, το προσφυγικό, την τρομοκρατία, τα εθνικά προβλήματα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: