Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥΤΙΝ - ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΑΝΤ - ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!!

Συνομιλία με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας είχε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, με αντικείμενο την πολιτική επίλυση της κρίσης στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας.

Στην τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, συζητήθηκε η πολιτική διαδικασία επίλυσης της κρίσης.
Ο Πούτιν κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να τερματίσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας, ενώ ουσιαστικής σημασίας θα είναι ο άμεσος διάλογος μεταξύ του Κιέβου και των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ, με αντικείμενο την υλοποίηση της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφτηκε στο Μίνσκ, το 2015.
Παράλληλα, οι τέσσερις ηγέτες έδωσαν έμφαση στη σημασία της άμεσης επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός, που προβλέπει η αναφερόμενη συμφωνία ειρήνευσης, ενώ συζήτησαν και πακέτο προτάσεων για τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αυτόνομες περιοχές.  
Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: