Κυριακή 15 Μαΐου 2016

EUROVISION 2016 : ''1944'' ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ....ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

Το αποτέλεσμα του χθεσινού τελικού της Eurovision άναψε το φιτίλι για νέες κόντρες στους κόλπους της ενωμένης Ευρώπης αλλά και μεταξύ της νικήτριας Ουκρανίας και της Ρωσίας. Κι αυτό διότι το τραγούδι «1944» της νικήτριας Jamala αναφέρεται στην απέλαση Τατάρων από τη χερσόνησο της Κριμαίας εκείνο το έτος, με εντολή των Σοβιετικών.
Αποτέλεσμα εικόνας για UKRAINE FASCISTS
Φυσικά, καλό είναι κανείς να γνωρίζει πως οι Τατάρικοι πληθυσμοί διέθεσαν αρκετές δυνάμεις στο πλευρό των Ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και, από τις αρχές του 1942 η χερσόνησος της Κριμαίας είχε περιέλθει στην κυριαρχία του Ράιχ, με μεγάλο ποσοστό του ντόπιου πληθυσμού να εκτελείται ή να αποστέλλεται στη Γερμανία σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για «κοινωφελή εργασία».
nazi_faq
Φυσικά, μόνο τυχαίο δεν είναι πως η Ουκρανία επέλεξε ένα τέτοιο τραγούδι (και συγκεκριμένα για την Κριμαία) για το διαγωνισμό της Eurovision, δυο χρόνια μετά την προσχώρηση της χερσονήσου στη Ρωσία, κατόπιν δημοψηφίσματος και στα πλαίσια του εμφυλίου στον οποίο βρίσκεται η χώρα. Εμφύλιος, ο οποίος ξεκίνησε γύρω από το αίτημα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αποτέλεσμα εικόνας για UKRAINE FASCISTSκαι κατέληξε στα γνωστά και μη εξαιρετέα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα γεράκια να αβαντάρουν και να στηρίζουν μια κυβέρνηση που αναδείχθηκε με τη στήριξη εθνικιστικών μορφωμάτων και του ένοπλου κομματιού τους, του «Δεξιού Τομέα»(ένα από τα ανδραγαθήματα του οποίου είναι και η πυρπόληση του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό από τους νεοναζί, που άφησαν πίσω τους 42 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες). Η απέλαση των Τατάρων, μάλιστα, αναγνωρίστηκε ως «γενοκτονία» από την κυβέρνηση του Κιέβου το 2015.
Mob_in_Ukraine
«Παιδιά» του Δεξιού Τομέα με νεοναζιστικά περιβραχιόνια
Η φετινή Eurovision δεν είναι η πρώτη φορά που αβαντάρεται πάντως το Ουκρανικό καθεστώς. Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε κανείς να δει και στο περσινό τρένο της ουκρανικής Dnipro που έφτασε από το πουθενά (και με αρκετό σπρώξιμο στα τελευταία νοκ-αουτ) στον τελικό του Europa League. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα ανήκε σε Ουκρανό φιλοκαθεστωτικό μεγιστάνα και πολλοί οργανωμένοι της οπαδοί συμμετείχαν σε τάγματα εφόδου ενάντια σε αντικαθεστωτικό πληθυσμό.Αποτέλεσμα εικόνας για UKRAINE FASCISTS

Δεν υπάρχουν σχόλια: