Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΣΟΥΡΩΤΗΡΙΑ ΤΑ ΑΤΜ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ''KASPERSKY LAB'' !!!

Σκέτα… σουρωτήρια είναι τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών των τραπεζών, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες στους καταθέτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους από κλέφτες, ειδικούς στο χακάρισμα.
Σύμφωνα με έρευνα ειδικών της Kaspersky Lab, οποιοσδήποτε εγκληματίας στον κόσμο θα μπορούσε να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση και να βγάλει κέρδη από ένα ATM, με ή χωρίς τη βοήθεια κακόβουλου λογισμικού. Αυτό συμβαίνει λόγω της ευρείας χρήσης παρωχημένων και μη ασφαλών λογισμικών, λαθών στη διαμόρφωση του δικτύου και έλλειψης φυσικής ασφάλειας για τα κρίσιμα μέρη του ΑΤΜ.
Για πολλά χρόνια, η μεγαλύτερη απειλή για τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες των ΑΤΜ ήταν τα λεγόμενα skimmers, δηλαδή ειδικές συσκευές που συνδέονται σε ένα ΑΤΜ για να υποκλέψουν δεδομένα από τις μαγνητικές ταινίες των καρτών.
Καθώς όμως οι κακόβουλες τεχνικές έχουν εξελιχθεί, τα ΑΤΜ έχουν εκτεθεί σε μεγαλύτερους κινδύνους.   
                                   
Πως θα σταματήσει η παραβίαση των ΑΤΜ
Αν και τα θέματα ασφάλειας που αναφέρονται παραπάνω επηρεάζουν πιθανότατα πολλά ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί. Οι κατασκευαστές ΑΤΜ μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επίθεσης στα μηχανήματα, με την εφαρμογή των ακόλουθων μέτρων:
– Πρώτον, είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το πρότυπο XFS με έμφαση στην ασφάλεια, καθώς και να εισαχθεί έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων μεταξύ συσκευών και νόμιμου λογισμικού. Αποτέλεσμα εικόνας για αστεια ατμΑυτό θα βοηθήσει να μειωθεί η πιθανότητα μη εξουσιοδοτημένης ανάληψης χρημάτων με τη χρήση προγραμμάτων Trojan και οι επιτιθέμενοι να αποκτήσουν άμεσο έλεγχο των μονάδων ΑΤΜ.
– Δεύτερον, είναι αναγκαία η εφαρμογή «χορήγησης ταυτοποιημένης πρόσβασης» για να αποκλειστεί η πιθανότητα επιθέσεων μέσω ψεύτικων κέντρων επεξεργασίας.
– Τρίτον, είναι αναγκαία η εφαρμογή κρυπτογραφημένης προστασίας και ελέγχου της ακεραιότητας των δεδομένων που μεταδίδονται μεταξύ όλων των μονάδων του hardware και των υπολογιστών στο εσωτερικό των ΑΤΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: