Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGAΛΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ....ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

Για το τέλος του τηλεοπτικού σταθμού Mega γράφει η Ντέπυ Γκολεμά στο newpost.gr.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γνωστής συντάκτριας για τα θέματα των media, «το τέλος του τηλεοπτικού σταθμού γράφτηκε στην αίθουσα του ΔΣ της Τηλέτυπος».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας περνάει στην ιστορία «με τον χειρότερο τρόπο, κηρύσσοντας δηλαδή πτώχευση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω των τραπεζών, που  χουν υποθηκευμένα τα δάνειά του. Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ» όπως αναφέρει το newpost.gr,  «ο Θεοχάρης Φιλιππόπούλος απέσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού και δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες, «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του». Την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος. Τούτο σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο Mega» σημειώνει η Ντέπυ Γκολεμά.
Όπως αναφέρει με τη σειρά της η ιστοσελίδα typologies.gr, η συνεδρίαση του ΔΣ του Mega κράτησε μόλις ένα τέταρτο (!), με τους μετόχους να συμφωνούν πως διαφωνούν. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο Σταύρος Ψυχάρης δήλωσε πως θα βάλει 20 εκατ. ευρώ και θα αποκτήσει τον έλεγχο του καναλιού, αλλά στη συνέχεια έκανε πίσω, από τη στιγμή που ο όμιλος Βαρδινογιάννη εμφανίστηκε απρόθυμος να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, το ενδιαφέρον του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου θεωρείται πως παραμένει.
Εάν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες ο τηλεοπτικός σταθμός περνάει στα χέρια των τραπεζών οι οποίες και θα αποφασίσουν για την τύχη του καναλιού. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι εξελίξεις συμβαίνουν σε μία περίοδο όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και είναι άγνωστο εάν οι τράπεζες θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε μία τέτοια... μάχη.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του σταθμού κατέληξε σε "ναυάγιο" και οι εξελίξεις από εδώ και πέρα αναμένονται ραγδαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: