Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..... Ή ΤΩΡΑ Ή ΠΟΤΕ !!! [ video ]

Με συμπεριφορά κοινού χαρτοκλέφτη, η κυβέρνηση επισπεύδει την ολέθρια συμφωνία με τους δανειστές για την αξιολόγηση και το «εν αναμονή» 4ο μνημόνιο. Έτσι, με κατά πλειοψηφία απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, το νομοσχέδιο για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη νέα φορολογική επιδρομή κατά των λαϊκών εισοδημάτων, θα ψηφισθεί με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προετοιμάζει εντατικά το επόμενο, 4ο μνημόνιο, με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, ύψους 3,6 δισ ευρώ, όπως ορίζει η απόφαση του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας και το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή αυτομάτως, μόλις διαπιστωθεί η πρώτη παρέκκλιση από τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις.
Η κυβερνητική μεθόδευση, για την επίσπευση των διαδικασιών, κινείται στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Η ίδια ισχυρίζεται ότι με την κίνηση αυτή επιδιώκει να δείξει τη μέγιστη «νομιμοφροσύνη» της απέναντι στους «θεσμούς» και τη βούληση της να ψηφίσει και να εφαρμόσει (με όποιο κόστος) τα συμφωνηθέντα με το κουαρτέτο.
Ωστόσο, η απόφαση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών εντός του Σαββατοκύριακου, λειτουργεί ως νέα πρόκληση προς τους εργαζόμενους, τις αντιδράσεις των οποίων, όχι μόνο αγνοεί, αλλά θέλει και να τις ακυρώσει.
Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν θα αποφύγει τη σύγκρουση με τη λαϊκή οργή. Από το πρωί της Παρασκευής αρχίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προγραμματίζονται για το τριήμερο συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Είναι χαρακτηριστική των διαθέσεων που επικρατούν στο χώρο των εργαζομένων, η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, το απόγευμα της Παρασκευής, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης να επισπεύσει τις διαδικασίες, όταν στελέχη του ΠΑΜΕ παρά τις απαγορεύσεις και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Έπειτα από την απόφαση να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου το Σάββατο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Σάββατο, ενώ για την Κυριακή είχαν ήδη προκηρύξει 24ωρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά και για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Λόγω της απεργίας:
-Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή και το Σάββατο (48ωρη) το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος,τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ τριήμερο χειρόφρενο (έως την Κυριακή) θα βάλουν τα τρένα του ΟΣΕ.
-Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
-Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν με καταλήψεις οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκίνησαν καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, και σε άλλα δημοτικά κτίρια. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: