Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. ΤΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ....ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ !!! [ video ]

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Γαλλίας ένα αποκαλυπτικό video που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και δείχνει τη στιγμή που αστυνομικοί κάνουν έλεγχο σε άτομο με ειδικές ανάγκες που κάθεται στο πάτωμα χωρίς τα προσθετικά πόδια του και το χέρι του.
Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον πολίτη να βγάλει το παντελόνι του και τα κάτω προσθετικά άκρα αλλά και το προσθετικό χέρι του και στην συνέχεια τον άφησαν αβοήθητο και έφυγαν.
Το περιστατικό έγινε στο σιδηροδρομικό σταθμό Paris Gare της Λιόν και δημοσιεύτηκε στο Facebook από τον Jean-Didier Bakekolo, ο οποίος είπε ότι είδε το περιστατικό 2 Μάη.
Ο Μπεκέκολο ζητάει από τον αξιωματικό να γυρίσει και όταν αυτός τον αγνοεί του φωνάζει ¨αυτό είναι ταπείνωση" χωρίς και πάλι να έχει πάρει απάντηση. Αυτόπτες μάρτυρες βοηθούν τον άτυχο άνδρα να βάλει τα προσθετικά μέλη μαζί με τα ρούχα του.
Το video έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και ανακοινώσεις των συλλόγων ατόμων με αναπηρία που ζητούν από τις αρχές να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους αστυνομικούς.sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια: