Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΕΝΑΣ ''ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ'' ΣΕ....ΑΝΑΜΟΝΗ !!!

Κινήσεις τόνωσης του ηγετικού του προφίλ από τον Πρόεδρο της ΝΔ που οικοδομεί τη βάση μιας παραγωγικής συνεργασίας εντός κι εκτός Ευρώπης ως… εν αναμονή πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη του κυριότερου εταίρου της Ευρώπης, της Γερμανίας, ενώ παράλληλα και σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι κινήσεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο λειτούργησαν θετικά απέναντι στο ηγετικό προφίλ που επιχειρεί να σκιαγραφήσει.
Με ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις, ο Πρόεδρος της ΝΔ  παρουσίασε ένα επιθετικό πρόγραμμα προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και περιορισμού των δημόσιων δαπανών, με τελικό στόχο τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων προς πολίτες και επιχειρήσεις και την αναθέρμανση της αγοράς.
Η επιδίωξη του Κ. Μητσοτάκη να πείσει, όπως λένε πηγές της Συγγρού, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης 4%» φέρεται να στέφθηκε με επιτυχία. Παρά το γεγονός ότι πληροφορίες για όσα είπε η Α. Μέρκελ δεν έχουν διαρρεύσει, στελέχη που έχουν γνώση των όσων συζητήθηκαν, ομιλούν για οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ηγετών. Την ίδια πληροφορία έδιναν και κατά την συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Να σημειωθεί ότι ο κύκλος των διεθνών επαφών που έχει εγκαινιάσει ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχιστεί προκειμένου να δημιουργηθεί μια βάση παραγωγικής συνεννόησης, συμπληρώνοντας την ηγετική του εικόνα ως εν δυνάμει Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ακόμα και ένας, μετρίου νοημοσύνης, αρχηγός αντιπολίτευσης θα έκανε πάρτι με τα μέτρα που περνάει η κυβέρνηση… ευτυχώς για τον Τσίπρα, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, αντίπαλος είναι ο Κούλης.
O Κυριάκος είναι σαν το μπιφτέκι λαχανικών. Πολλοί δεξιοί θα το έτρωγαν σε περιόδους νηστείας, αλλά δεν είναι μπιφτέκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: