Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΛΑΓΚΑΡΝΤ : ΣΥΜΦΩΝΙΑ ??? ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ !!!

Με σκωπτικό τρόπο απάντησε η Κριστίν Λαγκάρντ όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την συμφωνία του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το Eurogroup.
«Σε ποια συμφωνία αναφέρεστε;» ρώτησε η επικεφαλής του ΔΝΤ - προκαλώντας γέλια και - αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση του Μαΐου δεν είναι ικανοποιητική για το Ταμείο που έχει σαφώς ταχθεί υπέρ μιας πολύ μεγαλύτερης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από αυτή που επιθυμούν οι ευρωπαίοι.
Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το ΔΝΤ θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όταν θα πρέπει να αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας. 
Μάλιστα προκάλεσε και την παρέμβαση του Γέρουν Ντάισελμπλουμ που έσπευσε να της υπενθυμίσει ότι στη συνεδρίαση του Eurogroup το Μάιο συμμετείχε συνεργάτης του ΔΝΤ.
Η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε αμέσως ότι «η Ελλάδα δεν έχει πρόγραμμα με το ΔΝΤ, δεν έχουμε δεσμευθεί» και πρόσθεσε: «συμμετείχαμε στην εν λόγω συνεδρίαση και μάλιστα ενεργά, υπάρχουν και προτάσεις. Αυτό που είπα προηγουμένως είναι ότι για να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει ανάλυση της κατάστασης, να δούμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων, τις προοπτικές της ανάπτυξης και να αποφασίσουμε τι χρειάζεται για να γίνει το χρέος βιώσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: