Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ....ΣΚΟΡΔΟΠΙΣΤΕΣ !!!

Το σκόρδο είχε μία ευρύτατη χρήση στη θεραπεία και πρόληψη διαφορετικών ασθενειών ενώ ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται σε φαγητά πολλών λαών.
Το κύριο συστατικό του σκόρδου είναι η αλλισίνη που είναι δύσοσμο και δημιουργείται κατά την κοπή, κατά την πολτοποίηση του σκόρδου ή μασώντας το. Το αιθέριο λάδι του σκόρδου αποβάλλεται κατά πολύ από το δέρμα και τους πνεύμονες και διατηρείται για ένα 24ωρο.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκορδο ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ
Για την απαλλαγή από τη δυσάρεστη αναπνοή που προκαλεί το σκόρδο, οι επιστήμονες προτείνουν δυνατό καφέ, μέλι, γιαούρτι ή γάλα, καθώς το γάλα βελτιώνει αρκετά την δυσοσμία. Συχνά οι ειδικοί συστήνουν και το μάσημα μαϊντανού – η χλωροφύλλη του βοτάνου πιστεύεται πως σβήνει τη μυρωδιά του σκόρδου.
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Natural History, για να φύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια, μπορούμε να τα καθαρίσουμε με λεμόνι ή να τα πλένουμε με κρύο νερό τρίβοντάς τα συνέχεια με αλάτι και στο τέλος να τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και σαπούνι.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκορδο ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ
 Σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι
Σύμφωνα με το www.healthylifetricks.com άνθρωποι σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, τοποθετούν σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι τους για να βελτιώσουν τον ύπνο τους! Άλλοι, πάλι βάζουν το σκόρδο στις τσέπες τους για καλή τύχη ή για να μην τους ματιάζουν (για όσους πιστεύουν στο μάτι).
Δοκιμάστε να βάλετε μία σκελίδα σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας. Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ καλύτερα και να εξαλείψετε κάθε αρνητική ενέργεια. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται όσοι το έχουν επιχειρήσει.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκορδο ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: