Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

ΟΤΑΝ Η ''ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ....ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!

«Η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο» ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του μετά το τέλος του ιστορικού Πατριαρχικού Συλλείτουργου στον ιερό ναό του Αγίου Μηνά, ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης
Συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης δήλωσε:
«Εδώ και τέσσερις μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει εργαστεί σκληρά, έτσι ώστε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Άλλωστε, η Αριστερά και η Ορθοδοξία συναντώνται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και στην προσφορά στον άνθρωπο. Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για όλους».
Για «μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας», έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, κατά το γεύμα προς τιμήν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας. Και η υπέρβαση αυτή οφείλεται στο οικουμενικό μήνυμα ενότητας, καταλαγής, διαλόγου και συνύπαρξης που εκπέμπεται σήμερα από την Κρήτη, προς την υφήλιο» ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Δούρου και προσέθεσε:
«Μήνυμα εξωστρέφειας, μακριά από αποκλεισμούς και απολυτότητες, το οποίο ανταποκρίνεται στα διακυβεύματα του 21ού αιώνα.
Και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς το οποίο ακριβώς στη σημερινή συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο και απαραίτητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: