Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΠΑΤΡΑ : ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ !!!

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από την περασμένη εβδομάδα, που μιλούσαν για κινητοποιήσεις που προετοιμάζει ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μετά την μη επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας.
Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Πατρέων θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, σήμερα το μεσημέρι 22/6.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι, με τη Δημοτική Αρχή να ετοιμάζεται για νέο γύρο κινητοποιήσεων.
Στην απόφαση του δημάρχου για δυναμικές κινήσεις συνέβαλε και η άρνηση δια της… σιωπής, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση μαζί του, για το κρίσιμο αυτό θέμα της Πάτρας.                                              Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                                                                   
Στις 22 Μαΐου 2016, ο Κώστας Πελετίδης δημοσιοποίησε επιστολή που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία του ζητούσε να συναντηθούν, εντός 15 ημερών, για το θέμα παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου. Στην επιστολή ο δήμαρχος εξέφραζε την ανησυχία του, καθώς όπως διαπίστωνε:
«Τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται μια συντονισμένη προσπάθεια προκλητικής ακύρωσης της Σύμβασης Προσωρινής Παραχώρησης, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΚΟ ΑΚΤΗΣ ΔΗΜΑΙΩΝΌλο αυτό το διάστημα, οι κρατικές υπηρεσίες, με συνεχείς παρεμβάσεις, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε δράσεις μας, όπως την διαμόρφωση του Νότιου Παραλιακού Πάρκου 220 στρεμμάτων, που ήδη αποτελεί χώρο ξεκούρασης, αναψυχής, αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Τέλος, συνεχίζεται η τακτική κωλυσιεργίας στην μεταφορά του τελωνείου  και της μάντρας αυτοκινήτων και μηχανημάτων του ΟΔΔΥ, που είναι αποθηκευμένα στην ‘’πρόσοψη’’ του λιμανιού μας, υποδομών και μηχανημάτων του «Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.».Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΚΟ ΑΚΤΗΣ ΔΗΜΑΙΩΝ Κρίσιμο ζήτημα παραμένει η μη κατεδάφιση ετοιμόρροπων από σεισμούς κτιρίων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των διερχομένων».
Στην ίδια επιστολή επαναλαμβανόταν η πάγια θέση της δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την οποία: «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε να συνεχιστεί άλλο ο αποκλεισμός του πατραϊκού λαού από τη θάλασσα γιατί αποτελεί την ανάσα μιας ολόκληρης πόλης. Τα κάγκελα, οι μάντρες και τα συρματοπλέγματα που έχουν μετατρέψει μεγάλο τμήμα της λιμενικής ζώνης σε φρούριο για τον ‘’εχθρό λαό’’ δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.»Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΚΟ ΑΚΤΗΣ ΔΗΜΑΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: