Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ : ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ....ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ !!!

Την «ακανόνιστη» συμπεριφορά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επικρίνει το Γερμανικό περιοδικό Spiegel σε άρθρο του με τίτλο «Ο Γιούνγκερ στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σημειώνοντας μάλιστα ότι βλέπει τον εαυτό του ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης και όχι ως εκείνον που πρέπει να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών. Ο συντάκτης του άρθρου δεν διστάζει μάλιστα να αφήσει υπονοούμενα για την έφεση του προέδρου της Κομισιόν στα τσιγάρα και το αλκοόλ, λίγο πριν το ταξίδι του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα την Τρίτη. Αφορμή για τη «σκληρή» κριτική του περιοδικού στον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ στάθηκε το ταξίδι του στην Αγία Πετρούπολη και η χειραψία του μπροστά από τις σημαίες της Ε.Ε. και της Ρωσίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.Αποτέλεσμα εικόνας για γιουνκερ πουτιν
Ένα ταξίδι για το οποίο, όπως γράφει το Spiegel, είχαν εκφραστεί σοβαρότατες διαφωνίες και επικρίσεις από πολλούς στις Βρυξέλλες για το γεγονός ότι η επίσκεψη του επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ στη Ρωσία και η συνάντησή του με τον Πούτιν, η χώρα του οποίου είναι ο στόχος των κυρώσεων της ΕΕ λόγω της επιθετικότητας της στην Ουκρανία, «θα ήταν ένα πραξικόπημα».
«Αλλά ο 61χρονος Γιούνγκερ», συνεχίζει το Spiegel, όπως συμβαίνει συχνά, ήταν πεπεισμένος ότι είχε δίκιο. Μάλιστα δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είχε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι για την επίσκεψή του, αλλά πρόσθεσε ότι πράττει σωστά. Για τον συντάκτη του άρθρου «Δεν είναι καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι ο Γιούνκερ αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη εξέχουσα ευρωπαϊκή προσωπικότητα που έσπευσε να τείνει χέρι βοηθείας προς τη Ρωσία. Ανάλογη κριτική δέχεται ο Γιούνκερ και για την καθυστέρηση των κυρώσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία, για τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα τους. Όμως το τελειωτικό χτύπημα στον Ζαν Κλον Γιουνκερ το γερμανικό περιοδικό το δίνει σε σχέση με την έφεσή του στο αλκοόλ και το τσιγάρο. Πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, γράφει, ο Γιούνκερ δεν είχε καμία εμπειρία αφού στο Λουξεμβούργο, ηγούνταν ενός υπουργείου-κράτους με μόνο μερικές δεκάδες υπαλλήλους και τώρα ηγείται μιας μηχανής 30.000 ατόμων, που ισοδυναμεί με το 6 τοις εκατό του πληθυσμού του Λουξεμβούργου.
Το στυλ ηγεσίας του Γιούνκερ θυμίζει όλο και πιο πολύ τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν. Δεν είχε τη φήμη ότι ενδιαφέρονταν υπερβολικά για τις λεπτομέρειες. Ο Γιούνκερ φαίνεται επίσης ότι δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της υγείας του και δεν περνά ούτε ένα λεπτό χωρίς να ανάψει κι άλλο τσιγάρο. Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico έγραψε πρόσφατα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ από τον ίδιο, καταλήγει το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: