Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ....ΕΓΚΛΗΜΑ !!!

Το ξεπούλημα του «Ελληνικού» δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση. Είχε και έχει έναν υψηλό συμβολισμό στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Το γεγονός ότι η συμφωνία για την πώληση του «Ελληνικού» ετέθη από τους δανειστές ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αποδεικνύει το ειδικό βάρος της υπόθεσης.
Επί της ουσίας, αν κρίνει κανείς και από τη διαδικασία που προηγήθηκε, πρόκειται για δωρεάν παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο ενός σημαντικού μέρους της δημόσιας περιουσίας. Πρόκειται για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων εις βάρος των συμφερόντων της χώρας και του λαού.
Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας Lamda Development (με συμμετοχή του Ομίλου Λάτση) και τα σχέδια για την ανάπλαση της περιοχής, δίνουν το ακριβές στίγμα ενός τύπου ανάπτυξης, που όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά, αντιθέτως, τα αντιστρατεύεται. Τα καζίνα, τα πολυτελή ξενοδοχεία, οι υπόλοιπες χρήσεις, παραπέμπουν σε κατασκευή  μιας καινούργιας πόλης, υψηλών και υπερύψηλων εισοδημάτων, με ξεχωριστές οικιστικές ζώνες γύρω – γύρω στο αεροδρόμιο και στο θαλάσσιο μέτωπο του Ελληνικού. Αυτή η πόλη θα είναι περίκλειστη με ελεγχόμενη είσοδο στις οικιστικές της ζώνες. Ένα «Λας Βέγκας» στην Αττική…
Η κυβέρνηση με την ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες για την τέλεση ενός προμελετημένου εγκλήματος εις βάρος της χώρας. ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: