Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΩΝ !!!

Στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, το λεγόμενο Υπερταμείο, μεταβιβάζονται οι "Τάφοι των Βενιζέλων",  με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, την Πέμπτη, από τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο , παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών ότι το εθνικό μνημείο θα περιέλθει στην τοπική κοινωνία.
Η τροπολογία προβλέπει την μεταφορά στην ΕΤΑΔ των τουριστικών ακινήτων που ανήκουν στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Μεταξύ αυτών είναι και οι Τάφοι των Βενιζέλων καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετεγγραφής στον Δήμο Χανίων που είχε ξεκινήσει από το 2011. 
Με αφορμή την επίμαχη τροπολογία ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος  «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικολάς Παπαδάκης, δήλωσε ότι «Οι τάφοι των Βενιζέλων συνδέονται άρρηκτα  με την ιστορική μνήμη και την τοπική κοινωνία και δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε εξέλιξη που θα αλλοιώνει την ιστορική μνήμη, καθώς θεωρούμε αδιανόητη και ανεπίτρεπτη ακόμη και την παραμικρή συζήτηση περί ενδεχόμενης εκμετάλλευσης του ακινήτου ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών εκπροσώπων της.Για το θέμα τοποθετήθηκε στο Flashnews.gr και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος τόνισε ότι οι Τάφοι των Βενιζέλων ανήκουν στο δήμο Χανίων και μόνο ένα τμήμα εκκρεμεί, προσθέτοντας οτι ο δήμος δεν θα επιτρέψει οι "Τάφοι των Βενιζέλων" να γίνουν εμπόρευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: