Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩ....ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ FED ΑΛΑΝ ΓΚΡΙΝΣΠΑΝ !!!

Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει από πολύ ισχυρότερους πονοκεφάλους από την απόφαση των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Άλαν Γκρίνσπαν.
«Είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Greenspan σε συνέντευξη στο CNBC. «Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο».
Η απόρριψη του status quo στην Ευρώπη από τους Βρετανούς ψηφοφόρους πυροδοτήθηκε από τη «μαζική επιβράδυνση» του ρυθμού ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων που εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, εκτίμησε ο Γκρίνσπαν. Αυτό, είπε, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να επιλυθούν.
Πίσω από την επιβράδυνση του εισοδήματος είναι η ραγδαία πτώση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, σύμφωνα με τον Greenspan. Οι κυβερνήσεις πρέπει να περιορίσουν τις παροχές ούτως ώστε να αντικατοπτριστεί αυτή η αδυναμία, είπε.
Η χειρότερη ανησυχία δεν είναι η ύφεση, αλλά η στασιμότητα, είπε ο πρώην διοικητής της Fed. «Η Ευρωζώνη... αποτυγχάνει», σύμφωνα με τον Greenspan. «H Eλλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και δεν θα συνεχίσει για πολύ στο ευρώ άσχετα με το τι συμβαίνει τώρα».
Ερωτηθείς τι θα έκανε εάν ήταν ακόμη επικεφαλής της Fed, o Γκρίνσπαν απάντησε: «Θα ανησυχούσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: