Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΠΩΣ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΣΤΑ SUPER MARKETS !!!

Πέντε βασικοί τύποι shoppers καταγράφονται στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ στη σημερινή εποχή της οικονομικής ύφεσης και των capital controls.
Από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, προκύπτει πως το 50,9% των καταναλωτών επιλέγει να ψωνίζει μόνο από μία αλυσίδα και το 49,1% σε περισσότερες από μία αλυσίδες, ενώ η πλειονότητα των shoppers ξοδεύει από 100 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, προέκυψε πως οι πολλές προσφορές αυξάνουν το επίπεδο εγκατάλειψης. Δηλαδή shoppers που επηρεάζονται περισσότερο από τις πολλές και μεγάλες προσφορές δείχνουν να έχουν  μικρότερη πιστότητα καταστήματος και να μετακινούνται εύκολα από κατάστημα σε κατάστημα ψάχνοντας για μεγαλύτερες προσφορές. Επίσης η σχέση με τους shoppers οχυρώνεται από στοιχεία όπως η παράδοση στο σπίτι, η εύκολη πρόσβαση και τα Private Label.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη έρευνα, που είχε σαν στόχο να καταγράψει το νέο και διαφορετικό που έχει προκύψει στη συμπεριφορά που αναπτύσσει ο  Έλληνας shopper το τελευταίο διάστημα, μετά την επιβολή των capital controls και να περιγράψει τους διαφορετικούς τύπους shopper και τη σχέση τους με τις διαφορετικές αλυσίδες, πραγματοποιήθηκε μέσα από 1.000 προσωπικές συνεντεύξεις στις αλυσίδες Γαλαξίας, My market, Μασούτης, ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: