Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ο ΜΑΡΞ ΚΑΙ Ο....ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ !!!

Παίρνεις τα ρίσκα σου και τις οικονομίες σου και ανοίγεις ένα ψιλικατζίδικο. Αυτό το μαγαζάκι πάει καλά και ανοίγεις και άλλο ενα, μεγαλύτερο, σούπερ μαρκετ μετά από ένα χρόνο. Συνεχίζεις να πηγαίνεις καλά και σε πέντε χρονια έχεις ανοίξει μια αλυσίδα από πέντε καταστήματα και σε δεκαπέντε χρονια τα έχεις κάνει είκοσι.
Από τα κέρδη σου όλα αυτά τα δεκαπέντε χρονια που πας καλά, αγόρασες πέντε ακίνητα στο Λονδίνο, πέντε στο Παρίσι και τρία στην Ταϊλάνδη.
Ξαφνικά η δουλειά σου αρχίζει να μην πηγαίνει καλά. Εσύ το παλεύεις. Παίρνεις δάνεια περναν τα χρονια και μετά από δέκα χρονια βλέπεις ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να κλείσεις την εταιρία.
Με πια λογική προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να πουλήσει όλη την περιουσια που απέκτησε τα πρώτα δεκαπέντε χρονια, για να συντηρεί μια επιχειρήση που είναι για πολλά χρονια πλέον ζημιογόνος;
Για μαλακες ψάχνετε κάποιοι προλετάριοι, η εσείς μήπως θα κάνατε διαφορετικά, θα πουλάγατε τα πάντα για να συντηρείται μια επιχείρηση που σας καταστρέφει πλέον οικονομικά; Και μπορεί η σκληρή αλήθεια να πονάει, αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια. Ας επιλέγατε καλύτερο εργοδότη κύριοι! Ρισκάρατε και χάσατε! Θα ζητούσατε πίσω τα λεφτά σας από ένα καζίνο; Δε νομίζω. Από την ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί τα ζητάτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: