Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΕΒΑΛΑΝ ΚΡΑΣΙ....ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ !!!


Οι ειδικοί του κρασιού και ιδρυτές της start up εταιρείας Ava Winery  Mardonn Chua και Alec Lee καινοτόμησαν και μετέτρεψαν το νερό σε κρασί σε 15 μόλις λεπτά, χωρίς να χρησιμοποιήσουν σταφύλια! Ποιο είναι το μυστικό τους ; Το νερό  εμπλουτίζεται με αιθανόλη με γεύση, η οποία προσομοιάζει εκείνη του κρασιού.sun2
Η ιδέα για το κρασί χωρίς σταφύλι ήταν μία έμπνευση της στιγμής όταν θέλησαν να αγοράσουν ένα μπουκάλι Chardonnay αλλά η τιμή του ήταν αρκετά υψηλή. Έστι, λοιπόν, σκέφτηκαν πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ποτό – κρασί, χωρίς όμως να χρειάζεται η ακριβή πρακτική των αμπελιών και η λύση βρέθηκε στην αιθανόλη, μια συνηθισμένη ουσία για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών.συν Η συνταγή τους, λοιπόν, είναι 85% νερό και 13% αιθανόλη, ενώ τα υπόλοιπα συστατικά είναι η ζάχαρη, η γλυκερίνη και οι ταννίνες.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες κατάφεραν τελικά να δημιουργήσουν το κρασί χωρίς σταφύλια, σε μία γεύση που θυμίζει πολύ το Moscato d’Asti, καθώς επίσης και μία διαφορετική έκδοση σαμπάνιας, βασισμένη στη Dom Pérignon, με το μπουκάλι τους να στοιχίζει το ένα τέταρτο της τιμής του κανονικού μπουκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: