Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο....ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑΣ !!!

Έναρξη της διαδικασίας πώλησης του 17% της ΔΕΗ μέσα στο 2017 και εφόσον θα έχει πρώτα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Σχετικά με το ΔΕΣΦΑ, ανέφερε ότι αναμένει να συνεχιστεί η ιδιωτικοποίηση δίχως εμπόδια, καθώς ότι η ιταλική εταιρεία, που βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Αζέρους της Socar, πρόκειται να αγοράσει το 17% και αναμένεται να υποβάλει προσφορά στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

«Πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία λύση αποδεκτή και από τους δύο επενδυτές για τα τέλη του ΔΕΣΦΑ» είπε ο Στ. Πιτσιόρλας
.
Το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επανέλαβε το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των κυριότερων αποκρατικοποίησεων.

Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται το Δημόσιο να μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το 5% του ΟΤΕ, τον Σεπτέμβριο πρόκειται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, ενώ τότε τοποθετείται και η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους καναδούς μεγαλομετόχους για την επέκταση της σύμβασης του διεθνούς αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του 67% του ΟΛΘ, ενώ στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έναρξη ιδιωτικοποίησης του 17% της ΔΕΗ, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης για τις μαρίνες.

Το 2017 προγραμματίζεται επίσης να ξεκινήσει και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ.                      

ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια: