Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΚΑΙ ΤΩΡΑ....ITALEXIT !!!

«Αν η Γερμανία δεν βάλει νερό στο κρασί της, η Ιταλία θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη», εκτιμά ο κ. Δημήτρης Γουνόπουλος, καθηγητής Οικονομικών στο Newcastle University. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, δεν αποκλείεται η Ευρώπη να αντιμετωπίσει μια εξαιρετικά δυσεπίλυτη κατάσταση που ενδεχομένως να οδηγήσει σε κάποιο δημοψήφισμα με πιθανότερο ερώτημα την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Όσον αφορά στα μεγέθη που καταγράφουν τα ιταλικά «κόκκινα» δάνεια σε καμία περίπτωση μπορεί να γίνει σύγκριση με τα αντίστοιχα ελληνικά. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Γουνόπουλο, θα αρχίσει να γίνεται  κατά πολύ χειρότερο αν δεν επιτραπεί στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι να ακολουθήσει την πολιτική του καθώς και να του παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια. Ένα πρώτο και απαραίτητο βήμα είναι η Γερμανία να αποφασίσει να μην είναι τόσο αυστηρή στην τήρηση των διαδικασιών διότι αυτές λειτουργούν πνιγηρά για άλλες οικονομίες που δεν είναι τόσο ισχυρές όσο αυτή. Αποτέλεσμα εικόνας για ItalexitΑν δεν το κάνει, το πιθανότερο είναι «η ιταλική κοινή γνώμη να παρασυρθεί στο ήδη αναπτυσσόμενο ευρωσκεπτικιστικό κίνημα και να επιρρίψει τις ευθύνες όχι στις κινήσεις της κυβέρνησης αλλά στην Ευρώπη».
Ο κ. Γουνόπουλος διαπιστώνει, επίσης, ότι και στην Ιταλία ο κύριος και μεγαλύτερος όγκος των «κόκκινων» δανείων που έχουν πέσει σαν πέλεκυς πάνω από το εθνικό τραπεζικό κίνημα, προέρχεται από τα δάνεια που αφειδώς έλαβαν -προ κρίσης- τα ιταλικά νοικοκυριά και τα οποία δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν.
Αποτέλεσμα εικόνας για Italexit

Δεν υπάρχουν σχόλια: